Vremurile în care actuala Putere îi critica pe criptocomuniştii de la PSD că au apucături totalitare a trecut. Acestea au fost fugărite de revoluţia portocalie. Şi pentru că în societatea capitalistă multilateral dezvoltată construită după aceea nimeni nu a mai vrut să aibă de-a face cu ele, vremurile şi-au găsit de lucru doar la ferma lui Adrian Năstase de la Cornu, unde au fost puse să-i numere ouăle.
Acum trăim alte vremuri: unele în care în fruntea trebilor se află nişte ultrademocraţi care n-au nici o legătură cu apucăturile condamnabile ale criptocomuniştilor. Poate mă veţi contrazice spunându-mi că, la sfârşitul săptămânii trecute, sindicaliştii de la Cartel „Alfa”, CNSRL-Frăţia şi BNS n-au primit aprobare să picheteze sediul PD-L din centrul Sucevei. Şi că motivul invocat de autorităţi, cum că în zonă se efectuează diferite lucrări care ar împiedica buna desfăşurare a acţiunii sindicale, a fost unul mincinos.
Ei, bine, eu vreau să-i contrazic pe toţi cei care ar dori să mă contrazică. După cum bine ştiţi din presa locală, preşedintele PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, face drumuri, repară poduri, îi ceartă pe meseriaşii care nu-şi fac datoria, îi ajută pe producătorii agricoli să-şi vândă marfa, umblă după bani pe la Bucureşti pe la Bruxelles şi, nu în ultimul rând, îi tot aduce în vizite de lucru pe mult stimatul şi iubitul preşedinte, Traian Băsescu, şi mult iubita şi stimata Elena Udrea. Separat.
De aceea, Gheorghe Flutur este foarte iubit de suceveni. În aceste condiţii, domnului Flutur i-a fost teamă că acţiunea de pichetare s-ar fi putut transforma într-una de adulare. A sa. Păi, i-ar fi crăpat obrazul de ruşine. Ce-ar fi zis lumea? Că, uite, domnul Flutur seamănă perfect cu criptocomuniştii care abia aşteptau să fie lăudaţi şi să le fie făcute statui. Apoi, e posibil ca Gheorghe Flutur să fi avut informaţii că pichetul sindicaliştilor era de fapt un cadou la care criptocomuniştii nici măcar nu-şi permiseseră să viseze: aducerea la Suceava a lui Nelson Piquet pentru a organiza un concurs de Formula 1 pe circuitul de la Frasin. Ăla construit la poalele munţilor pe care, cândva, nişte oi, de capul lor, au scris „Bucovina”, cu propriile trupuri, în cinstea sosirii preşedintelui Traian Băsescu. Un concurs care s-ar fi desfăşurat sub înaltul patronaj al preşedintelui PD-L al Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Ei, ce-ar fi zis lumea despre Gheorghe Flutur şi despre mişcarea sindicală? Păi, numai despre ultrademocraţie nu s-ar mai fi putut vorbi. Şi n-ar fi fost corect.