Parcul Central al Sucevei a fost modernizat. Ăsta este termenul folosit de primarul Ion Lungu. De fapt, parcul a fost sluţit. Acţiunea de urâţire a parcului a costat nu mai puţin de 11 miliarde de lei vechi!!!
Nu trebuie să fii mare specialist ca să-ţi dai seama că 11 miliarde de lei vechi îţi ajung să modernizezi, în adevăratul sens al cuvântului, vreo 11 parcuri de dimensiunea Parcului Central. După ce s-au terminat de tăiat câţiva copaci, au fost „cosmetizate” cele două fântâni arteziene existente, s-au vopsit nişte bănci banale din lemn, gazonul a fost înlocuit cu sămânţă de iarbă, iar aleile au fost lăţite, ca pentru un concurs de cărucioare pentru copii pe opt piste, şi pavelate, primarul Lungu a declarat că a primit semnale cum că oamenii ar fi mulţumiţi de ce-a ieşit.
Probabil că Ion Lungu a primit semnalele de la câţiva cetăţeni care au terminat liceul la apelul de seară şi s-au rătăcit prin Suceava cu nişte ceai de coada şoricelului pe care-l aveau la vânzare ori de la câteva doamne care, înainte de a merge la cumpărături în Bazarul din Lunca Sucevei, au trecut prin centru ca să se fotografieze cu oul din fibră de sticlă care a intrat în Academia Recordurilor care nu folosesc la nimic şi ca să mănânce o îngheţată pe o bancă din Parcul Central.
Dacă am şti că Ion Lungu a mers în toată viaţa lui doar la Ozana cea limpede şi frumos curgătoare, în tabără la Bucşoaia, la „Hora de la Prislop” şi în vizită în localitatea sa natală, Prelipca, am fi înţeles că acesta n-are de unde să ştie cum arată un parc adevărat. Însă, cum pe domnul Lungu viaţa asta, mai ales viaţa foarte bună pe care o are de când este primar al Sucevei, l-a dus în lumea largă, ne mirăm că acesta este mulţumit de ce s-a făcut în Parcul Central.
Ar mai fi totuşi o variantă: domnul Lungu, cel care a reuşit uluitoarea performanţă de a transforma municipiul Suceava în cea mai mare comună din România, crede că toţi suntem nişte indivizi care în afară de faptul că am mers la teiul lui Eminescu şi în vizită în localitatea natală a primului ales al Sucevei, Prelipca, n-am mai fost nicăieri, şi, de aceea, habar nu avem cum arată un parc şi ce înseamnă 11 miliarde de lei vechi. Or fi leii ăştia vechi, dar totuşi nu-s atât de vechi încât să se fi stricat şi să valoreze doar 111.000 de lei noi.
( 7 iul 2009, 20:09:58
Exact ca un tirbuson arata. Chiar niste prieteni veniti din Bucuresti mi-au dat intalnire " La Tirbuson" si habar n-aveam ca se cheama asa.