Cine se aşteaptă ca muzica să fie interpretată de bărbaţi îmbrăcaţi în iţari şi cămeşoaie şi cu căciuli de miel pe cap, şi de fete roşii în obrăjori cu batic peste cosiţe şi cu bundiţe de jder pe ele înseamnă că nu cunoaşte foarte bine istoria acestui picior de plai, această adevărată gură de Rai.
Cunoscătorii istoriei adevărate a judeţului nostru, în frunte cu conducătorii săi iubiţi, ştiu că, din cele mai vechi timpuri, peste munţi şi peste văi se revărsau sunetele fine rezultate din atingerea degetelor de domniţă cu coardele harpei. Tinere domniţe îmbrăcate în rochii lungi de mătase însoţite de cavaleri şcoliţi la cele mai mari universităţi ale lumii participau la petrecerile elevate găzduite la curţile împărăteşti din Baia, Botoşana, Cajvana, Pîrteşti şi Vicov.
Scrierile cărturarilor ne dau imaginea unor domniţe care plutesc purtate de braţele tinerilor cavaleri şi de muzica fină compusă de artişti de renume judeţean ca Bah, Moţart, Şopin (străbunicul lui Şoping) şi Betoven.
Din respect pentru înaintaşii noştri, dar şi din dragoste pentru melomanii suceveni, în cadrul programului „Paşte în Bucovina”, pe stadionul „Areni” din Suceava, va concerta Richard Calyderman. În sfârşit, după 20 de ani de la înlăturarea regimului totalitar s-a făcut dreptate. Dacă, scuzaţi cacofonia, comuniştii îl dădeau pe Clayderman doar la televizor, şi-atunci numai câteva minute la emisiunea „Album duminical”, din dorinţa de a ne rupe de trecutul nostru muzical, iată că, scuzaţi cacofonia, capitaliştii îl aduc pe Clayderman în mijlocul nostru, al melomanilor.
Le mulţumim din inimă megalomanilor, scuze, melomanilor din conducerea Judeţului pentru că ne oferă ocazia de a ne umple sufletele de frumos. Cu sufletele astfel umplute, parcă altfel îţi umpli burta cu pască, friptură de miel, ouă roşii şi, bineînţeles, cotlete de porc cu garnitură de mici.