Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion CRISTOIU

Ion CRISTOIU


Semnături dubioase

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul miniştrilor de externe NATO, întrunit, marţi, 19 august 2008, a emis un Comunicat prin care, prevestind deja  retorica unui nou Război rece, s-a reafirmat sprijinul dat Georgiei pentru păstrarea integrităţii sale teritoriale.

Pentru cei mai puţin familiarizaţi cu limbajul diplomatic, formula păstrarea integrităţii teritoriale ar trece drept o referire la teritoriul georgian ocupat de ofensiva trupelor ruseşti. Dacă ar fi aşa, Comunicatul NATO ar fi corect, deşi, între noi fie vorba, spiritul şi litera Tratatului ne-ar face să ne întrebăm de ce se amestecă Alianţa într-un conflict care nu implică pe nici unul dintre statele membre. Într-adevăr, trupele ruseşti trebuie să se retragă, fie şi în virtutea Acordului de încetare a focului, dincolo de graniţa cu Osetia de Sud.

Comunicatul, care nu face altceva decît să reia, la nivelul NATO, declaraţiile liderilor occidentali, vizează însă Osetia de Sud şi Abhazia. Alianţa împărtăşeşte astfel poziţia preşedintelui georgian. Şi anume că teritoriile respective fac parte din teritoriul naţional. Poziţie de pe care Mihail Sakasvili a lansat, în noaptea de 7 august 2008, distrugătorul atac împotriva Osetiei de Sud.

Osetia de Sud şi Abhazia sunt însă republici separatiste. Ajunse în stăpânirea Georgiei prin aranjamentele de tip URSS, cele două teritorii şi-au proclamat independenţa după destrămarea Uniunii.

În linii mari, Osetia de Sud şi Abhazia au urmat schema folosită de Kosovo în raport cu Serbia. Au declarat că nu recunosc autoritatea Georgiei şi au apelat la o altă putere – Rusia – pentru a le sprijini. Războiul propagandistic dus de Occident în aceste zile împotriva Rusiei a avut drept punct major acuzaţia că Moscova a încurajat şi sprijinit militar cele două republici separatiste.

Kosovo n-a fost însă încurajată şi sprijinită de Occident pentru a se separa şi chiar pentru a-şi proclama independenţa?

Oricât de buni manipulatori ar fi liderii occidentali ei nu vor reuşi în veci să ne convingă că în timp ce Serbia n-are dreptul să păstreze Kosovo, de secole parte integrantă a ţării, Georgia are dreptul să păstreze Osetia de Sud şi Abhazia, teritorii care nu aparţin istoriceşte Georgiei.

Astfel că, excepţie făcând cea a ministrului nostru de Externe (România s-a opus independenţei Kosovo), semnăturile miniştrilor de externe pe Comunicatul NATO sunt dubioase.

Tot ce a fost valabil pentru Serbia nu mai rezistă în cazul Georgiei.

Pentru că, vezi Doamne! Georgia e condusă de un regim care face sluj Occidentului.

Apare astfel faimoasa utilizare a dublului standard.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Semnături dubioase.
 Vizualizări articol: 2945 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Semnături dubioase5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Analiza corecta trimis de
(21 aug 2008, 18:55:06
Este cel mai bun exemplu al dublului standard in politica externa aplicat de americani si vesticii europeni, analiza este foarte corecta. Acum de ce nu se vorbeste de dreptul natiunilor la autoguvernare, ca in cazul Kosovo? Era clar ca dupa cazul Kosovo, vor mai urma si altele.
2.   Se repeta trimis de
(21 aug 2008, 21:58:44
Atentie la Transnistria, "republica" furata Moldovei, exact asa cum Osetia de sud si Abhazia sunt rapite Georgiei. Si nu m-ar mira sa inceapa "miscari' de genul acesta prin judetele fostei regiuni autonome maghiare...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei