În loc să organizeze Zilele Inspectoratului Şcolar Suceava, profesorul Lucian Lungu a trebuit să se mulţumească doar cu întocmirea desfăşurătorului pentru Zilele Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”.
Pentru cei care au deschis ziarele mai târziu, trebuie spus că, într-un an de zile, domnul Lungu a fost de două ori şeful Inspectoratului Şcolar Suceava. Liberalul Lungu l-a înlocuit în ambele cazuri pe liberal-democratul Petru Carcalete. Ministrul PNL al Educaţiei, Cristian Adomniţei, l-a dat de două ori afară pe Petru Carcalete şi tot de două ori doamna aia care umblă cu o balanţă în mînă şi legată la ochi l-a readus pe acesta în biroul de şef al Inspectoratului Şcolar. Unul dintre cei doi adjuncţi, Daniel Hrenciuc, este coleg de partid şi de oraş, Rădăuţi, cu domnul Carcalete. Cel de-al doilea adjunct al IŞJ, Vasile Monacu, are carnet de membru PNL, dar dacă-l cauţi bine prin buzunare există posibilitatea să-i găseşti şi o adeziune la PD-L.
V-am prezentat aceste lucruri pentru a înţelege de ce nici unul din cei trei şefi ai Inspectoratului Şcolar n-a onorat invitaţiile trimise pe adresele lor de directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret”.
În plină epocă a informatizării, unii dintre cei cu funcţii publice au rămas încremeniţi în epoca abacului, a lui „Să ţesem frumos”, a gherghefului şi a artiştilor decupaţi din ziare şi lipiţi cu „Pescăruş”-ul pe foi A4.
Ce treabă au cu apartenenţa politică a şefilor Inspectoratului şi a directorului Colegiului „Spiru Haret” elevii şi profesorii de la una dintre cele mai apreciate unităţi de învăţămînt din judeţul nostru? Păi, uite că după capetele domnilor Carcalete, Hrenciuc şi Monacu, au. În schimb, cetăţenii înainte numiţi n-au nici o treabă. N-au nici o treabă şi de aceea au timp să facă politică inclusiv în timpul orelor de program.
(19 feb 2008, 11:18:11