Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
Ovitech Fotovoltaice
 
joi, 7 feb 2008 - Anul XIII, nr. 31 (3712)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8284 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Ion CRISTOIU

Ion CRISTOIU


O realitate despre care nu s-a spus nimic

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Despre Decizia Curţii Constituţionale privind CNSAS s-au spus şi s-au scris multe lucruri. Aproape toţi cei găzduiţi de ziare şi televiziuni s-au mulţumit să deplângă posibila încetare a activităţii CNSAS, puse sub semnul unei aşa zise misiuni istorice de condamnare a abuzurilor din perioada comunistă. Locul cenzurii oficiale de dinainte de 1989 l-a luat presiunea campaniilor mediatice, nu prea diferită, prin efectele nocive, decât cenzura comunistă. Aşa se explică de ce în dezbaterea Deciziei Curţii Constituţionale n-au putut să apară şi punctele de vedere critice la adresa CNSAS.

N-au putut fi dezvăluite astfel unele adevăruri incontestabile.

De opt ani, Legea 187/1999 a născut eroi şi victime de răsunet. Graţie acestei legi, membri ai CNSAS au devenit peste noapte vedete hollywoodiene, ba şi mai mult, personaje atotputernice, privite cu spaimă, curtate, linguşite şi chiar mituite. Membrii CNSAS erau pândiţi de fătucile din presă peste tot unde mergeau (chiar şi când mergeau să se descheie la prohab), pentru a le smulge cu o clipă mai devreme informaţii în exclusivitate despre dosarele aflate pe rol. Oameni normali, din carne şi zgârci, asudând şi defecând ca orice biped, membrii Colegiului, aleşi de mişmaşurile politicianiste, deveniseră cei mai puternici oameni din România. Mai puternici decât procurorul general, decât primul ministru, ba chiar şi decât şeful statului. Doar  Foquier-Tinville, sinistrul Acuzator Public  al Tribunalului Revoluţionar din Revoluţia franceză de la 1789, mai avusese o asemenea putere asupra bieţilor muritori. Transformat în Tribunal extraordinar după model bolşevic, Colegiul avea dreptul de a declara că X a făcut Poliţie Politică, iar Y, cu acelaşi dosar, n-a făcut. De o diaree a unui membru al Colegiului depindea destinul unui politician, al unui magistrat, al unui jurnalist, şi al unui ierarh al Bisericii.

Existenţa CNSAS a afectat viaţa noastră social-politică din ultimii opt ani, nu numai prin folosirea instituţiei în bătăliile politice mizere din România, dar şi prin sporul de putere ocultă  dată Serviciilor Secrete. Pentru că SRI, SIE şi DIA au deţinut şi mai deţin arhivele fostei Securităţi, dosarul unei personalităţi a depins şi de şefii acestor instituţii. În funcţie de interesele obscure ale ştabilor de la Servicii, anumite dosare ajungeau la CNSAS. Altele, rămâneau încuiate în seifuri. Unor personalităţi li se trimitea dosarul jumulit, altor personalităţi li i se trimitea dosarul contrafăcut. Destinul unor personalităţi depindea astfel, în chip absolut nedemocratic, de interesele obscure ale Serviciilor secrete şi nu de viaţa şi activitatea lor.

O nouă lege de reglementare a activităţii trebuie să ia în calcul şi această realitate.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O realitate despre care nu s-a spus nimic.
 Vizualizări articol: 2566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
O realitate despre care nu s-a spus nimic3.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dosarele CNSAS trimis de
( 7 feb 2008, 11:56:48
Traiesc in Germania de 25 de ani, asa ca stiu cum functioneaza aceasta autoritate (fost autoritate Gauck dupa pastorul ce condus-o primul. Autoritatea este formata si condusa de istorici, fosti jurnalisti, oameni de stiinta etc. care nu au nimic cu politica. Ca dovada au aparut asazisi "suspecti din toate partidele politice. Acest organ nu are dreptul sa dea sentinte, decizii. Ei constata si publica numai daca cineva, conform actelor existente a avut contacte (sau nu) cu fostii securisti. Daca cineva este demascat, are posibilitatea sa mearga in instanta unde se va stabili daca respectivul a facut sau nu politie politica (au fost multe,multe cazuri care au demonstrat ca STASI folosea acte false, iar oamenii erau nevinovati). Unii jurnalisti sau oameni politici au fost amendati cu sume foarte mari despagubiri morale, deoarece in urma unei hotarari judecatoresti au continuat sa-i acuze pe cei delarati nevinovati. Aceste dosare se pot studia numai cu aprobarea celui implicat.
2.   Alta viziune asupra CNSAS trimis de
( 7 feb 2008, 13:51:30
Sunt de acord cu Stef care ne aduce la cunostinta ce inseamna "CNSAS"-ul german. Da, este absolut logic ca aceasta institutie sa functioneze cu personal apolitic; orice influienta a politicului naste suspiciuni cu privire la decizia CNSAS-ului romanesc. Asa se face ca unii ofiteri fosti sau actuali de securitate au fost "spalati" de CNSAS altii nu (comenzi politice). CC demonstreaza pentru a nu stiu cata oara ca numai aparatoare a Constitutiei nu este iar judecatorii - numiti si ei politic - danseaza cum li se canta. CNSAS nu este o putere jurisdictionala paralela ci emite decizii (la fel ca primariile) ce pot fi ulterior contestate sau nu de catre parti. Justitia in Romania este o lada de gunoi iar mafia colcaie in toate institutiile statului. De ce judecatorii CC sunt numiti pe 9 ani fara a exista o prevedere legala cu privire la revocarea lor? Pana si presedintele tarii poate fi demis conf.art.96 din Constitutie. Dl.Cristoiu, face din nou un exercitiu de imaginati
3.   Revenire asupra subiectului CNSAS trimis de
( 7 feb 2008, 14:05:38
Conform art.126 din Constitutie privitor la Instantele Judecatoresti la alin.(6) se stipuleaza : "Controlul judecatoresc al actelor administrative ale autoritatilor publice, pe calea contenciosului administrativ, este garantat (...)". Prin urmare, CNSAS emite decizii administrative care ulterior puteau fi controlate de instate iar hotararea instantei (definitiva) mentinea sau nu decizia CNSAS-ului. Care este neconstitutionalitatea in acest context? Ca sa scape judecatorii CC de a fi "stampilati" de CNSAS? Sa scape Dan Voiculescu si altii ca el? Penibil si sfidator! Domnule Cristoiu, va considerati un modelator de opinie? Mai intai de toate, ar fi bine sa stati stramb si sa judecati drept apoi sa va uitati in oglinda sa vedeti ce va spunea obiectul asta despre moralitatea si verticalitatea Dvs! Sfat: Mai bine muriti in picioare decat sa traiti in genunchi"!
4.   Ardei umplut trimis de
( 7 feb 2008, 22:36:17
acest Cristoiu , accum e mare amic cu alt comunist inversunat , hipopotamul Vadim , . Cristoiu sta seri intregi si ii curga balele la filme porno, traanspira si are vedenii( afitmatie facuta de fosta nevasta) . Pentru el faptul ca unii ca : Marcu Tudor-fratele lui Vadim , Rosca Stanescu, Stolnici,Voiculescu, etc , etc , turnau la securitate pe diversi cetateni, carora le faceau greutati in cariera , nu reprezinta nimic la acest sissit, doar e in sslujba lui felix .l Un ticalos de om acest dop de fost secretar al UTC

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui umplut în croissant 4 porţii – 60 minute 2 piepţi de pui500g aluat de foitaj400g ciuperci pleurotus proaspete1 căţel de usturoi100ml ulei1 leg. pătrunjel1 ou± sare, piper 1. Toacă mărunt ciupercile pe care le-ai curăţat şi spălat.... Citeşte