Curtea de Casaţie şi Justiţie a dispus ca dosarul „Loteria”, având că acuzat principal pe George Copos, să fie returnat Parchetului General pentru refacerea urmării penale.
Procurorii trebuie s-o ia de la capăt cu truda. Alţi bani, altă distracţie! Banii sunt daţi de noi, din taxe şi impozite. Distracţia e a procurorilor.
Lovitura dată Ministrului Public prin această decizie se adaugă altor lovituri primite de instituţiile conduse de Laura Codruţa Kovesi şi Daniel Morar. Dan Ioan Popescu a fost absolvit de instanţa supremă. Dosarul întocmit lui Adrian Năstase a fost retrimis la DNA pentru refacerea anchetei. Dosarul Rompetrol a fost restituit şi el Parchetului General. Tot pentru refacerea urmării penale.
Nea Gigel de la Sculărie, actualmente bodyguard la amanta unui om de afaceri, ar fi gata să creadă că aceste decizii sunt o dovadă că judecătorii sunt, dacă nu corupţi, atunci în gaşcă secretă cu marii corupţi. Îl întăreşte în credinţa asta şi numeroasele intervenţii ale Şamanului de la Cotroceni prin care judecătorii au fost traşi de urechi, iar procurorii pupaţi pe frunte şi în partea din de jos a fizicului lor, opusă frunţii.
Sunt aceste decizii urmarea unei complicităţi între judecători şi cei acuzaţi?
Nici vorbă.
Pentru că, excepţie făcând cazul Dan Ioan Popescu, instanţele de judecată nu s-au pronunţat pe fondul cauzei.
Deciziile lor au vizat felul în care s-au desfăşurat anchetele DNA şi ale Parchetului General.
Altfel spus, deciziile pot fi considerate drept sancţionări drastice ale prestaţiei procurorilor în cazurile respective şi, în general, în ceea ce a fost botezată, sub influenţa bolşevică, lupta împotriva corupţiei.
A devenit limpede acum oricărui om de bun-simţ ceea ce noi am spus în nenumărate rânduri de-a lungul ultimilor ani:
Procurorii actuali, produs al vieţii şi activităţii Monicăi Macovei, au eşuat în depistarea şi sancţionarea faptelor de corupţie.
Excepţie făcând câteva spectacole televizate, culminând cu filmul dat TVR de Casa de producţie DNA, procurorii au cheltuit degeaba banul public.
Era fatal să se întâmple aşa.
Procurorii acţionează la comandă politică. O comandă care vizează, înainte de toate, compromiterea mediatică a adversarilor lui Traian Băsescu şi ai PD.
În aceste condiţii:
1) Procurorii nu sunt interesaţi de a face o anchetă profesionistă.
Totul e ca politicianul desemnat de Cotroceni să fie târât pe la Parchet şi DNA în faţa camerelor de luat vederi.
2) Procurorii sunt slabi profesionişti. Numai procurorii slabi admit să acţioneze la comandă politică.
3) Procurorii simt nevoia unor acţiuni spectaculoase mediatice.
De aici axarea pe dosare răsunătoare, dar fără susţinere în probe.
Aşa zisa luptă împotriva corupţiei a fost înmormântată.
Fie-i ţărâna uşoară!
"