Ordinele de cumpărare pentru acţiunile SIF au depăşit cu mult oferta, astfel că presiunea la achiziţie s-a resimţit încă din primele cinci minute ale zilei, când indicele BET-FI a urcat cu 1,7%. De la acest moment, investitorii au ridicat cotaţiile continuu, iar punctul maxim al indicelui a fost atins chiar la închiderea şedinţei.
Acţiunile SIF Oltenia au încheiat ziua cu prima creştere dintre titlurile societăţilor de investiţii financiare, investitorii ridicând preţul cu 10,47%, la 1,19 lei. Tranzacţiile cu acţiunea SIF au însumat 4,9 milioane lei, al doilea rulaj de la Bursă.
În acelaşi timp, titlurile SIF Moldova au fost cele mai lichide din piaţă, investitorii tranzacţionând de 5,4 milioane lei, iar ultima tranzacţie a fost realizată la 1,78 lei, cotaţie cu 6,59% mai mare comparativ cu ziua anterioară.
"Creşterea SIF-urilor s-ar putea să fi fost influenţată marginal de analiza celor de la RCI, însă estimări şi preţuri ţintă au mai fost anunţate şi în trecut, cotaţiile fiind mai mari, însă piaţa nu a reacţionat. Eventual poate câţiva dintre investitori au reacţionat la această analiză, însă per ansamblu, SIF-urile au început o perioadă de recuperare după ce de la începutul anului au căzut mult mai mult decât restul pieţei. Cumpărătorii ar putea fi unele fonduri de investiţii sau chiar unii dintre investiorii mari din România, care acumulează acum, când preţurile încă sunt mici. Pe analiza tehnică a SIF-urilor preţurile ar trebui să crească pe termen mediu-lung, iar investitorii de calibru sunt cei care se ghidează la tranzacţionare pe astfel de analize. Acesta ar putea fi un alt indiciu pentru aflarea cumpărătorilor titlurilor SIF", a afirmat un broker.