Energeticienii afiliaţi la Federaţia Univers s-au înţeles cu administraţiile companiilor Transelectrica, Smart, Electrica şi filialele sale în privinţa creşterilor salariale în două etape, prima fiind cu nouă la sută de la 1 aprilie, dar conflictul rămâne deschis la alte societăţi.
Preşedintele Federaţiei Univers, Adolf Mureşan, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, că la sfârşitul săptămânii trecute a fost rezolvat parţial conflictul de interese cu companiile Transelectrica, Smart, Electrica şi filialele sale în privinţa majorărilor salariale.
"Am obţinut o creştere salarială de nouă procente de la 1 aprilie şi o altă majorare de la 1 iulie, după rectificarea bugetară, aceasta urmând a fi stabilită atunci. Suntem mulţumiţi de rezultatul negocierii, chiar dacă noi am solicitat iniţial o creştere de 25 la sută în două etape", a precizat preşedintele Federaţiei Univers.
Majorarea salarială se va aplica la salariul minim brut în domeniu de 620 de lei.
Negocierile continuă.
Enel Dobrogea, Enel Banat, Enel Energie, Enel Servicii Comune, E.ON Distribuţie şi E.ON Furnizare şi-au exprimat dorinţa de a continua negocierile şi de a rezolva conflictul de interese pe cale amiabilă, iar Federaţia Univers a decis amânarea grevei de avertisment pentru data de 17 martie şi începerea grevei propiu zise pentru data de 24 martie. Discuţiile cu aceste companii vor avea loc în această săptămână, a mai spus liderul sindical.
Sindicaliştii speră că şi în cadrul companiei CEZ Distribuţie vor continua negocierile, pentru a evita declanşarea conflictului de interese şi a grevelor.
"La CEZ suntem în discuţii pentru negocierea unui nou Contract colectiv de muncă, însă Direcţia de Muncă nu a vrut să concilieze conflictul, astfel că am dat în judecată Direcţia de Muncă Dolj pentru a două oară, anul trecut având câştig de cauză", a precizat Mureşan.
Liderul sindical a mai spus că urmăreşte ca salariaţii pe care îi reprezintă să ajungă la un salariu care să se apropie de cel al ţărilor care au aderat la Uniunea Europeană în ultimul val.