Conducerea Federaţiei Agrostar acuză Ministerul Agriculturii că "nu a făcut absolut nimic" pentru ca rectificarea bugetară să nu afecteze fermierii, apreciind că agricultura a fost falimentată deliberat pentru a putea fi trecută "pe nimic" în proprietatea diverşilor investitori.
Federaţia Agrostar este nemulţumită de rectificare bugetară făcută, miercuri, de Guvern, în urma căreia bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a fost redus cu 450 de milioane de lei, apreciind că poziţia ministerului în acest caz este inacceptabilă.
"După atâţia ani de la nefericita «câştigare a pariului cu agricultura», România este încă umilită de spectrul subdezvoltării agricole. Deşi ar trebui să fie un domeniu strategic naţional, coordonat de viziuni şi programe pe termen lung, capitolul agricol a ajuns unul dintre motivele principale de gâlceavă, din care fiecare dintre miniştrii Guvernului caută să-şi câştige simpatia celor 45 la sută dintre cei care locuiesc în mediul rural", susţine preşedintele Federaţiei Agrostar, Nicolae Ştefan, într-un comunicat.
Liderul sindical apreciază că Ministerul Agriculturii s-a mulţumit doar să constate că Ministerul Finanţelor îi reduce bugetul chiar în anul în care trebuia să facă plăţile direct către fermieri.
"Acaparată de politicieni şi nu numai, această instituţie a statului n-a vegheat de fapt nimic, se mulţumeşte să constate că Ministerul de Finanţe îi reduce bugetul chiar în anul în care trebuiau să se facă plăţile directe către fermieri, începe depunerea proiectelor pentru investiţii în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, trebuia intensificată activitatea Agenţiei de Plăţi şi de Consultanţă. Guvernanţii noştri, însă, se pare că-şi slujesc propriile interese, sau de partid, şi puţin le pasă de fermierii şi ţăranii români. Nu înţelegem de ce toate greşelile decidenţilor trebuiesc plătite în primul rând de fermierii şi ţăranii români", se mai arată în comunicatul citat.
Potrivit preşedintelui Federaţiei Agrostar, Ministerul Agriculturii are datorii de aproximativ 6.000 de miliarde de lei din anul 2007, care reprezintă subvenţii şi plăţile pentru calamităţi.
( 8 mar 2008, 11:55:01