Proiectele imobiliare au adus profituri mari
Dezvoltatorii imobiliari au obţinut din vânzarea proiectelor din România profituri care au reprezentat, în unele cazuri, dublul sumei investite pentru construirea proprietăţilor respective.
Calculele se bazează pe valoarea investiţiilor anunţate de dezvoltatori pentru realizarea proiectelor şi sumele obţinute de aceştia din vânzarea proprietăţilor în 2007.
Anul trecut, cea mai mare tranzacţie încheiată pe piaţa din Bucureşti a fost vânzarea clădirii America House, situată în Piaţa Victoriei, de către Globe Trade Centre - GTC subsidiarei grupului financiar francez Natixis, Ixis Corporate&Investment Bank, într-o tranzacţie de 120 milioane euro.
Vânzarea imobilului a adus dezvoltatorului GTC un profit de 80 de milioane de euro, adică peste dublul sumei investite.
Şi firma belgiană Liebrecht & wooD a făcut o afacere foarte profitabilă prin vânzarea complexului de birouri Victoria Park fondului Immoeast pentru 65 milioane de euro. Compania a anunţat înainte de finalizarea proiectului că investiţia se va plasa la 25-30 de milioane de euro.
Numărul achiziţiilor de autoturisme noi în leasing a scăzut
Piaţa leasingului de autoturisme noi a înregistrat anul trecut o scădere de 5,83% faţă de 2006, la 83.543 de unităţi, în condiţiile în care vânzările totale de autoturisme în România au avansat cu 23,11%, la circa 315.600 de maşini.
Companiile de leasing au finanţat anul trecut circa 69.700 de autoturisme noi din import, în creştere cu aproximativ 3,5% în comparaţie cu 2006, în timp ce numărul autoturismelor autohtone achiziţionate în leasing s-a diminuat cu 35%, la 13.772 de unităţi, reprezentând marca Dacia, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) .
Până vineri - declaraţiile privind impozitul pe profit
Companiile trebuie să depună până vineri, 15 februarie, declaraţiile privind impozitul pe profit, dacă au definitivat situaţiile financiare aferente anului 2007.
În cazul în care firmele nu au finalizat declaraţiile financiare pentru anul trecut, termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit (formularul 101) este 15 aprilie.
Declaraţiile fiscale anuale ale companiilor trebuie să fie certificate de către un consultant fiscal, cu excepţia celor pentru care este obligatorie auditarea.
Preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), Daniel Chiţoiu, a declarat, marţi, că sistemul care permite firmelor să declare online obligaţiile bugetare va fi extins, la 1 aprilie, la nivel naţional.
În luna ianuarie, ANAF a anunţat extinderea metodei de depunere online a declaraţiilor fiscale la noi categorii de contribuabili, precum şi creşterea la 22 a numărului de judeţe în care se va aplica prevederea, respectiv în municipiul Bucureşti şi în judeţele Alba, Bacău, Bihor, Botoşani, Braşov, Brăila, Buzău, Cluj, Covasna, Giurgiu, Iaşi, Ilfov, Maramureş, Olt, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Timiş, Tulcea şi Vâlcea.