marţi, 22 ian 2008 - Anul XIII, nr. 17 (3698)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administratori de pensii private bănuiţi că au semnat adeziuni după 17 ianuarie

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a început, luni, acţiuni de control la administratorii de pensii private Aviva, Allianz, Generali, ING şi Interamerican pentru a verifica dacă au încheiat adeziuni la Pilonul II şi după 17 ianuarie, ultima zi a campaniei de înscriere.

"Prin departamentul de specialitate, CSSPP a demarat deja acţiunile specifice de control, urmând ca, în funcţie de rezultate, să ia măsurile ce se impun. Cu siguranţă că, dacă va fi cazul, asemenea acţiuni se vor extinde şi la ceilalţi administratori, brokeri de pensii şi agenţi de marketing de pe piaţa pensiilor administrate privat. Rezultatele anchetei vor fi făcute publice", se arată într-un răspuns al instituţiei remis, ieri.

 

Sesizări în presă.

Acţiunile de control au început în urma unui articol publicat ieri de Evenimentul Zilei, în care se arată că unii agenţi de marketing ai societăţilor Aviva Fond de Pensii, Allianz-Ţiriac Fond de Pensii, Generali Fond de Pensii, ING Fond de Pensii şi Interamerican Fond de Pensii au încheiat contracte şi după 17 ianuarie, ultima zi a campaniei de înscriere la fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II).

Cele cinci companii de administrare deţineau, la 1 ianuarie, 82,13% din cele aproximativ 3,18 milioane de adeziuni validate de Casa Naţionala de Pensii şi Alte Drepturi de Asigurări Sociale (CNPAS).

Campania de aderare la fondurile de pensii autorizate pe Pilonul II a început pe 17 septembrie 2007 şi s-a încheiat pe 17 ianuarie. Conform legislaţiei, este interzisă semnarea de adeziuni cu persoanele care au sub 35 de ani după încheierea campaniei.

 

Explicaţii.

Directorul general al Generali Fond de Pensii, Ioan Vreme, a spus că societatea nu poate împiedica apariţia unor astfel de ilegalităţi.

"Pentru a verifica o astfel de ilegalitate trebuie depusă o plângere de către cel care a semnat adeziunea. Acesta nu are însă nici un interes să o facă. El nu vrea să intre în procesul de redistribuire aleatorie şi caută pe cineva care este agent la unul din cei 18 administratori. Acesta din urmă mai câştigă nişte bani de pe urma semnăturii", a spus Vreme.

El a adăugat că, în cazul Generali Fond de Pensii, societatea a acceptat, până luni, 21 ianuarie, actele de adeziune la Pilonul II.

"Acest interval de timp conferă posibilitatea agenţilor din teritoriu să trimită la sediul companiei actele de adeziune. Pentru a evita semnarea adeziunilor după 17 ianuarie, ar fi trebuit ca unui agent din Satu Mare să îi cerem încetarea activităţii de distribuţie pe 14 ianuarie pentru a avea timp să trimită actele prin curier până la 17 ianuarie, ceea ce ar fi fost incorect în comparaţie cu un agent din Bucureşti", a afirmat şeful Generali Fond de Pensii.

Şi directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu, are o opinie apropiată şi afirmă că era de aşteptat să apară astfel de situaţii.

"Dacă actul de adeziune conţine toate datele, sunt corecte, există semnături olografe şi este datat 17 ianuarie nu pot să refuz acel document", a spus Vasilescu.

CSSPP reaminteşte că nerespectarea măsurilor stabilite prin actele de control ale instituţiei constituie contravenţie, iar săvârşirea de către persoana fizică sau juridică a unei asemenea faptele se sancţionează, după caz, printre altele, cu avertisment scris sau amendă contravenţională (amenzile pentru persoanele fizice sunt între 10.000 lei şi 100.000 lei) sau interzicerea desfăşurării unor activităţi pentru o perioada cuprinsă între 90 şi 180 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratori de pensii private bănuiţi că au semnat adeziuni după 17 ianuarie.
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Administratori de pensii private bănuiţi că au semnat adeziuni după 17 ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Economic national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ştrudel cu ciuperci de pădure 4 porţii - 40 minute 500g foi de plăcintă2 linguri unt1 ceapă1 că]el de usturoi250g ciuperci de pădure75ml vin alb sec100g telemea desărată1 lingură pătrunjel verde tocat1 lingură mărar verde tocat1 lingură cozi de ceapă verde tocatesare, piper ... Citeşte