Eurojet se asociază cu Aeroportul Băneasa
Operatorul aerian de chartere Eurojet România, parte a grupului Rompetrol, va realiza în parteneriat cu Aeroportul Băneasa un terminal VIP şi spaţii destinate activităţilor comerciale, potrivit unui anunţ al companiei.
Acţionarii Eurojet au aprobat, în adunarea generală de la jumătatea lunii octombrie, constituirea unei asocieri în participaţiune cu Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa - Aurel Vlaicu, pentru realizarea unui terminal, denumit "Terminalul VIP Eurojet România".
Totodată, compania va cumpăra o aeronavă Cessna Citation Excle de la compania americană Justice Eneregy Comany.
Eurojet România şi-a început activitatea în ianuarie 2004, după ce în 2003 a funcţionat ca Divizie de Aviaţie în cadrul Rompetrol Logistics.
Compania a operat zboruri spre 32 de destinaţii din peste 23 de ţări, din Europa şi Comunitatea Statelor Independente.
Pe segmentul de chartere din România mai operează Ţiriac Air, dar şi companiile low-cost Blue Air şi Carpatair.
Trustee va construi locuinţe în Bucureşti, în valoare de 60 milioane euro
Firma imobiliară Trustee, parte a grupului Tender, va dezvolta un proiect rezidenţial de 280 de locuinţe, cu o valoare de piaţă de 60 milioane euro, în zona de nord a Capitalei, lângă complexul Petrom City, a declarat, sâmbătă, la o conferinţă de presă, preşedintele societăţii, Dan Manolache.Investiţia presupune construcţia a şase blocuri, iar suprafaţa minimă a unei locuinţe va fi de 80 de metri pătraţi. Lucrările vor începe în 2008.
Totodată, Trustee mai deţine două terenuri în aceeaşi zonă, pe care va dezvolta spaţii de birouri şi eventual hoteluri, în funcţie de proiectul final al Petrom City.
În luna ianuarie a anului trecut, Petrom a anunţat că va construi la Străuleşti, până în 2009, un complex imobiliar, Petrom City, care va include birouri pentru viitorul sediu central al companiei
Ritmul încetinit
Productivitatea muncii în industrie va creşte, în acest an, cu 9,6%, ritm inferior celui din 2006, de 10,6%, pe fondul avansului înregistrat de producţia industrială şi al diminuării numărului de salariaţi, estimează o serie de manageri, intervievaţi de Comisia Naţională de Prognoză (CNP).
Pentru trimestrul patru al acestui an, managerii anticipează o creştere de 7,4%, se arată într-o anchetă realizată de CNP.
Ca urmare a faptului că producţia industrială va înregistra o uşoară creştere faţă de trimestrul anterior, productivitatea muncii va avansa cu circa 2% în octombrie - decembrie comparativ cu iulie-septembrie, luându-se în calcul şi o diminuare sezonieră a numărului de salariaţi, se arată în studiu.
Managerii anticipează o încetinire a avansului producţiei industriale la circa 5% în acest an, faţă de 7,1% în 2006.