Creştere foarte rapidă
Ritmul de creştere a costului cu forţa de muncă a încetinit uşor în al doilea trimestru în România, însă continuă să ocupe locul doi în clasamentul statelor UE, depăşind de peste şapte ori media celor 27 de state membre, potrivit Biroului de statistică al UE, Eurostat.În intervalul aprilie-iunie, costurile cu forţa de muncă au crescut cu 23,4% comparativ cu perioada similară din 2006, ritm uşor mai lent decât cel din primul trimestru al acestui an, se arată într-un raport al Eurostat.
La nivelul UE, România a ocupat locul doi în funcţie de acest indicator, după Letonia, ţară în care costul cu forţa de muncă a urcat cu 31,7% în trimestrul doi.
În cele 27 de state membre, avansul mediu al costurilor cu forţa de muncă a fost de 3,2%.
Cele mai scumpe artere comerciale
Bulevardul bucureştean Magheru se menţine pe poziţia 30 în clasamentul pentru 2007 al celor mai scumpe artere comerciale din lume, întocmit de firma de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor din 44 de oraşe, depăşind nivelurile din Stockholm, Istandul şi Tel Aviv.
Chiria anuală în această zonă din Bucureşti atingea, în iunie 2007, 1.380 de euro/mp.
Cea mai scumpă zonă comercială din lume se menţine şi în acest an Fifth Avenue, cu o chirie anuală de 11.983 euro/mp, pe poziţia secundă clasându-se Causeway Bay din Hong Kong, cu 9.688 euro/mp, cele două artere menţinându-şi poziţiile anterioare.
Avenue des Champs-Elysees din Paris s-a menţinut, de asemenea, pe poziţia a treia a clasamentului, în condiţiile în care chiria spaţiilor comerciale din zonă se situează la 7.364 euro/mp pe an.
Fiat Cinquecento, "maşina anului"
Noua versiune a modelului Cinquecento, lansată de grupul Fiat în luna iulie, a fost desemnată "maşina anului" de către un juriu format din jurnalişti europeni în domeniul auto, potrivit paginii de Internet a revistei olandeze Autovisie, citată de Reuters.
Cinquecento a concurat pentru acest titlu cu modelele Mazda 2 şi Ford Mondeo, care s-au plasat pe următoarele două poziţii.
Anul trecut, premiul a revenit modelului Ford S-MAX.
Malpraxis fără despăgubiri morale
Pacienţii pot primi doar despăgubiri materiale, nu şi morale în cazul în care reclamă un medic de malpraxis, întrucât valoarea primelor de asigurare este apreciată de companiile de profil prea mică pentru a fi onorate cererile în al doilea caz, a spus, ieri, secretarul CMR, Vasile Astărăstoaie.
"Asiguratorii fac profit şi că pacienţii nu beneficiază de despăgubiri morale. În aceste condiţii, nici un pacient nu poate beneficia de acoperirea prejudiciului pentru că îndeosebi dauna morală este importantă, iar acesta nu există", a mai spus Astărăstoaie.