El a explicat că o organizaţie a meşteşugarilor ar putea să susţină mult mai bine interesele acestei bresle, şi, mai mult, ar putea să solicite promovarea unei legi speciale a meşteşugarilor, prin care să se reglementeze activitatea acestora.
„Este foarte important ca meşteşugarii suceveni să fie organizaţi, pentru că în acest fel îşi vor putea promova mult mai mult produsele proprii. Iar judeţul Suceava are nevoie de dezvoltarea activităţii meşteşugarilor, pentru că acest lucru va determina şi dezvoltarea turismului”, a precizat Gheorghe Flutur.
Preşedintele CJ Suceava a propus ca în fiecare pensiune din judeţ să existe un spaţiu special pentru prezentarea produselor meşteşugăreşti. De asemenea, Flutur i-a informat pe meşteşugari că în perioada 10 – 12 octombrie a.c., Consiliul Judeţean Suceava organizează un târg de turism de anvergură, în care vor fi lansate două proiecte mari, „Bucovina ţinut monahal” şi „Produsele bio - Gustă din Bucovina”.
El a arătat că în aceeaşi perioadă, în centrul municipiului Suceava va fi organizat şi un târg al meşterilor populari, în cadrul căruia aceştia îşi vor putea promova produsele şi meşteşugurile, pentru a completa oferta turistică a judeţului Suceava.
Mai mult, Flutur a subliniat că va analiza posibilitatea de a amenaja un spaţiu permanent, în centrul Sucevei, în cadrul căruia meşteşugarii îşi pot expune produsele.