marţi, 22 apr 2008 - Anul XIII, nr. 95 (3776)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cumpărături pentru Paşte, în Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cifrele oficiale spun totul despre noul hobby al sucevenilor: cumpărăturile în Ucraina. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră, de la începutul acestei luni, numai prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au trecut 112.706 persoane, adică o medie de 5.635 de persoane zilnic. Tendinţa s-a menţinut şi în week-end, chiar dacă duminică a fost sărbătoare mare, Floriile. Mai exact, sâmbătă şi duminică au fost în tranzit 9.631 de persoane.

Subcomisarul Ilie Poroch, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Suceava, a declarat că pentru a fluidiza traficul rutier, în special pe sensul de intrare în România, s-a suplimentat numărul de oameni şi s-a lucrat pe mai multe benzi decât în mod normal.

„Nu putem estima dacă în următoarele zile va creşte traficul, dar noi suntem pregătiţi pentru a face faţă aglomeraţiei”, a precizat subcomisarul Ilie Poroch.

 

Preţuri mai mici cu 40%

Principala cauză a aglomeraţiei de la frontiera dintre Ucraina şi România este diferenţa de preţuri din cele două ţări. În medie, produsele achiziţionate din Ucraina sunt cu aproximativ 40% mai ieftine decât cele din România, fapt care-i împinge pe mulţi suceveni să ia drumul Cernăuţiului pentru a-şi umple frigiderele.

„Nu merg foarte des în Ucraina, doar de 2-3 ori pe lună, şi fac cumpărături doar pentru propria casă. Dacă timpul mi-ar permite aş merge chiar şi mai des, pentru că preţurile sunt convenabile, iar calitatea produselor este mult mai bună decât a celor de pe piaţa românească”, a spus Violeta, o „turistă” de shopping în ţara vecină.

Dacă din acest punct de vedere românii care frecventează Ucraina sunt mulţumiţi, timpul pierdut la cozile din frontieră se transformă într-o adevărată piatră de încercare. În anumite perioade, pentru a trece de punctele de control, la cozi se stă şi câte 2-3 ore, fapt ce creează neplăceri majore.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cumpărături pentru Paşte, în Ucraina.
 Vizualizări articol: 885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cumpărături pentru Paşte, în Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Preturi trimis de
(22 apr 2008, 11:34:15
SI ii este cuiva ciuda?

Da sunt preturile mult mai mici si produsele sunt de o gama mai diversificata si mai bune calitativ, vinzatorii sunt amabili si este totul ordonat si controlat. Este normal sa mergem sa cumparam de acolo atita timp cit in tara asta de r.a.h.a.t preturile sunt f mari comparativ cu salariile, Inclusiv in marile supermarketuri. In loc sa cistige localnicii nostri prin vainzarea marfii lasa sa cistige ucrainienii.
2.   Ascultatzi trimis de
(22 apr 2008, 12:41:49
sa fereasca BUNUL DUMNEZEU,,,,,sa prind vreun vames rus in ROMANIA,,,,,SA-L FEREASCA DUMNEZEU,,,,,,ii iau gatlejul,,,ca sa-mi scot si eu TRADITIA,,,,oameni buni,,care nu ati fost inca in Ukraina,,,si care doriti sa mergeti ,,,va rog din suflet sa avetzi grija ,,ca natie mai periculoasa decat RUSUL ,nu exista pe fata pamantuli,,,,ascultati-ma pe mine...
2.1  RE: Ascultatzi trimis de
(22 apr 2008, 13:26:16
Traficantule ai dreptate, la aceeasi concluzie am ajuns si eu dar, una peste alta tot itzi iese ceva. In alta ordine de idei comerciantii nostri pot sa suga p.u.l.a. ca noi cumparam de dincolo, inca mai avem noroc ca toate sunt ieftine. Cel putzin pe mine nu ma jecmanesc ca nu cumpar aproape nimic din tzara. Pana shi painea o iau de dincolo. Traditia e traditie in ambele sensuri stai linistit. Si cum zicea d-na (presupun) de mai sus, cu toate ca toti zicem ca rushii sunt periculosi, cel putin sunt amabili cu tine si iti multumesc ptr ca ai cumparat de la ei. Cineva spunea odata, ori spui multumesc ori spui te f.u.t. tot deschizi gura... comerciantii nostrii numai partea a doua a zicalei o au. In ajun de sarbatori cand toti fac cumparaturi de aici eu le zic la comerciantii nostrii un emotzionant: sa s.u.g.a. p.ul.a
3.   Idiot trimis de
(22 apr 2008, 13:42:09
Gogonel esti un cretin!Se deduce asta dupa vocabularul tau bogat in penisuri.In rest sanatate si mai invata sa vorbesti.
4.   Toti trimis de
(22 apr 2008, 14:01:16
In romania in ajunul sarbatorilor toate se scumpesc, atunci se face rominul BOGAT. Ceva incorect. Am fost ieri in piata carnea de miel aseara era 12 ron/kg, am zis ca vin a doua zi, stiti ce mi sa zis: miine va fi mai scumphappy, ha, ma pis pe carnea voastra. Nu mai iau, ma duc la UCRAINA si aduc si la vecini si ma scot cu a mea moca. Deci cine e cretin? Ucrainienii , rominii, sau cei din conducere de la noi ca nu controleaza acest fenomen?

Eu zic ca rominii or sa ramina aceiasi pt ca nu isi schimba obiceiurile. traim in romania si asta ne ocupa tot timpul.
5.   Traditia trimis de
(22 apr 2008, 14:37:30
In legatura cu acel comentariu despre "traditie"...coruptie a fost si o sa fie mereu indiferent cat se va micsora ea dar cum le ziceti voi "rusi" desi sunt ucraineni sunt baieti finuti ... 5 hrivne la rutiera e o nimica toata si in vama cand vii cu cartujele de tigari si litrii de alcool si le dai 20-40 hrivne eu cred k tu iesi bine in profit fata de ei kre stau in ploaie si frig plus k o buna parte din acei bani urca mai sus la cei care stau in birou aja k dak nu iti convine stai in romania si cumpara din Carrefour,Kaufland,Sellgros sau Metro !
6.   Pentru gogonel, luci, pt. trimis de
(22 apr 2008, 17:19:14
Traditia deranjeaza atunci cand nu ai de ce sa o dai. Eu ma duc sa beau o cafea si sa ma plimb iar la inapoiere pun 30 litri motorina si cumpar de-ale gurii pt. familie, de 500 de grivini. Pentru ce sa le dau 50-70 de grivini, ca acu s-au tiganit de tot , vin toti si cer ca la semafor-cersetorii nostri.

La romani nu le dau , fac scandal si se potolesc, ii ament ca ma duc si-i reclam la POP, sa-i vezi ce se linistesc.

Is invatati sa gasesca 20 lei in portbagaj cand ridica capota, la mine gasesc altceva, incvepa cu p...si asta merita.
7.   Intrebare ptr. ''VIOLETA'' trimis de
(22 apr 2008, 20:14:58
in afara de tigari si bautura la ce altceva este mai ieftin cu pana la 40% si o calitate mult mai buna???????????? ...vreau exemple...daca poti... sau cine poate!!!!!!!!!

8.   Nu le dati ni9mic trimis de
(22 apr 2008, 20:58:39
dati-le la m.u.i.e la cei din ambele vami nu bani ca-i invatati si tot voi suferiti fraierilor.....
9.   Raspuns la intrebare trimis de
(23 apr 2008, 09:36:25
Preturile sunt la unele produse cam la fel dar calitatea e diferita. La inbracaminte cel putin la noi nu o sa vedem acele modele nici peste citiva ani. Ma refer la haine de piele, blanuri, haine in general, incaltaminte.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei