Comisarii Gărzii Financiare Suceava au făcut o „captură” impresionantă de căni şi farfurii care urmau să fie comercializate „la negru” de o firmă care îşi desfăşoară activitatea în piaţa din cartierul Burdujeni.
Şeful Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, a spus că în urma unei acţiuni de control desfăşurate în piaţa agroalimentară din Burdujeni, comisarii financiari au constatat că firma „Împreună” SRL Suceava deţinea nu mai puţin de 4.550 de căni şi 3.905 de farfurii din ceramică fără a avea documente care să ateste provenienţa lor. La toate acestea, se adaugă şi 200 kilograme de zahăr şi 2.500 de lumânări, pentru care reprezentanţii firmei nu au putut să justifice provenienţa lor legală.
„La faţa locului, patronii firmei au susţinut că aceste produse de ceramică au fost găsite în momentul în care s-au mutat în chioşcul pe care îl folosesc în prezent pentru a-şi desfăşura activitatea de comerţ. Iar în condiţiile în care ei nu au putut să ne prezinte documentele de provenienţă a mărfurilor am dispus confiscarea acesteia”, a declarat Vartic.
Carne fără documente de provenienţă, comercializată în piaţa centrală
Potrivit spuselor comisarului şef al Gărzii Financiare Suceava, tot în cursul zilei de ieri au fost verificate mai multe firme care comercializează carne şi produse din carne în hala din piaţa centrală a Sucevei.
Astfel, comisarii financiari au constatat că firma Koda Carmol din Suceava, prin punctul de lucru din Piaţa Centrală, a încasat în cursul zilei de ieri o sumă de 1.100 de lei, pentru care nu a emis nici un bon fiscal.
Vartic a precizat că în urma controlului, la SC Nicşan Călineşti s-a constatat o lipsă în gestiune de 900 de lei, angajaţii firmei susţinând că banii au fost ridicaţi în cursul zilei de ieri de patron.
De asemenea, la ambele firme comisarii Gărzii Financiare Suceava au descoperit că prin punctele de lucru din hala Pieţei Centrale comercializau carne fără documente de provenienţă legală.
În aceste condiţii, el a precizat că la faţa locului au fost chemaţi inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a verifica dacă firmele îndeplinesc condiţiile de igienă pentru consum public.
Ionuţ Vartic a precizat că stabilirea sancţiunilor în cazul celor două firme se va face după ce DSVSA va finaliza verificările privind provenienţa cărnii comercializate.