Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 238 (8767)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5377 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nicolae Romulus DARAMUS

Nicolae Romulus DĂRĂMUȘ


ECOLOGIA IUBIRII ȘI... VICEVERSA

URIAȘII PITICI DE VIZUINĂ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cunoscutul gazetar de investigație Cornel Ivanciuc scria nu demult despre cronica dificultate a cetățenilor români de a obține viza pentru intrarea în USA. Personal, nu văd de ce și-ar dori românii să meargă acolo neapărat, dar ăsta e alt subiect.

Legat de viză, el punea problema slabei activități ”pro patria” a masoneriei românești, scriind: ”Dilema este ce paștele mamei lor fac masonii din Marea Lojă Națională a României, plătită de la buget ca organizație de interes public, pentru a ridica sancțiunile Americii împotriva României, în privința programului Visa Waiver?...

Mie personal mi se pare că masonii o freacă la rece. Încearcă să ne ia ochii cât sunt de importanți și că fără ei apa nu curge, nu se evaporă și nu îngheață, dar mint cu nerușinare de îngheață apele. Vreți să vă mai dau un exemplu de inutilitate masonică? Faptul că România nu este în Schengen.”

Scriind aceste lucruri, recunosc: mi-a dat apă la moară… Asta întrucât eu cred că destui oameni s-ar cruci dacă ar afla nivelul intelectual - spiritual, deopotrivă - al majorității acestor purtători de șorțulețe: niște indivizi cu viziunea vizuinii, agățați doar prin interese meschine unii de alții...

Am cunoscut vreo câțiva, clar și cu mândrie asumați, am discutat uneori multișor și concluzia mi-a fost simplă: simpluți!... Simpluți rău!... Chiar dacă unul dintre ei este și în ziua de azi un soi de guru cu vorbă delicat-cețoasă și apariții meteorice, pretins ghicitor al avatarurilor monedei naționale.

De la distanță priviți, scremându-se să își păstreze o aură misterioasă, bursucii ăștia impecabili mai pot induce doar necunoscătorilor ideea puterii dezinteresate și a acțiunilor iubitoare de patrie, influența lor limitându-se de fapt la întrajutorarea frățească pe subiecte și interese pitice. Pitice patriei, uriașe buzunarului lor… Deși, subliniez: organizația se declară ”de interes public”, fiind finanțată de la buget!

Este acolo doar o încâlceală de interese întrepătrunse, adesea lipsite de etică... Toate, sub un legământ drastic pedepsitor, la caz că necondiționata întrajutorare individuală, adesea peste și contra legilor, nu ar fi respectată... Doar o altă mafie - cu pretenții filantropic-luminoase - însă fundamentată pe bani, posesii și abuz... De aceea politicienii, oamenii cu bani și cei din justiție sunt căutați. Categoriile avantajându-se personal reciproc în momentele cheie ale afacerilor ori ale încurcăturilor cu legea…

Acestea constituie motivele pentru care, adesea, izbânda individuală meritorie pe diverse domenii urgente și necesare este dificilă sau chiar zădărnicită, prinsă fiind în această încrengătură mocirloasă cu tentacule neașteptat de răspândite... Și care, prin personaje aflate în funcții înalte, împiedică la vedere și ”autosesizarea organelor” pe care le conduc, în cazuri juridice strigătoare la cer.

În acest context – printre altele - este lesne de înțeles și succesul unor toxice și rentabile investiții prin care zilnic, în numele omului și cu ajutorul tehnicii industriale de vârf, este distrusă natura.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului URIAȘII PITICI DE VIZUINĂ.
 Vizualizări articol: 321 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
URIAȘII PITICI DE VIZUINĂ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei