Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 oct 2024 - Anul XXIX, nr. 232 (8761)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4857 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nicolae Romulus DARAMUS

Nicolae Romulus DĂRĂMUȘ


ECOLOGIA IUBIRII ȘI... VICEVERSA

TRIADA SUMBRĂ : UCIGAȘUL SINUCIGAȘ ALES DEMOCRATIC

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

”Triada sumbră” este o maladie mintală din categoria tulburărilor mixte de personalitate, cuprinzând intricarea narcisismului pervers manipulator cu psihopatia și machiavelismul, uneori cu unele nuanțe paranoice. Psihologii și psihiatrii anglofoni, ceva mai drastici, o numesc ”triada neagră”.

Îngrijorarea din cercurile amintiților specialiști în neuroștiințe (în vest, mai ales) vizează la ora actuală explozia tulburărilor de personalitate în societatea modernă.

Privitor la ”triada sumbră”, observațiile de specialitate au dovedit masiva pătrundere a indivizilor suferind de această maladie în politica de vârf și în marile afaceri (... și în universități!...), simbioza toxică dintre liderii betegi ai acestor categorii ocupaționale explicând distrugerile pricinuite progresiv multor domenii, de la mediu și învățământ, la sănătate, justiție etc., toate conducând la grava afectare a calității vieții: ca viață în sine, sub toate formele acesteia și sub aspect uman individual.

Comportamental vorbind (și rezumând), indivizii loviți de ”triada sumbră” manifestă o neostoită sete de imagine - imaginea de ”demiurg”, de ”salvator”, de ”geniul momentului” - insățioasă lăcomie de bani și posesii diverse, grandomanie, mitomanie, adversitate și ostilitate instantaneu dirijate asupra celor care nu îi aprobă și nu îi admiră, autocentrare permanentă dublată de autovictimizare, cu învinuirea tuturor pentru propriile eșecuri, precum și o neîncetată folosire a oamenilor creduli sau fricoși pentru atingerea scopurilor.

Amintitul comportament este rezultatul creșterii într-o casă părintească precară sub aspect moral - numita ”familie disfuncțională” - iar stresul permanent în care imaturul adult trăiește îi precipită în timp bolile de stres: obezitate, diabet, ateroscleroză precoce, maladii cardio-vasculare, accidente vasculare diverse etc.

Practic, acești indivizi - demni de compasiune! - se autodistrug, proces de la care nimeni și nimic nu îi poate împiedica.

Grav este faptul că – în condițiile democrației și libertății prost înțelese - prin cocoțarea în funcții și poziții cheie de ordin politic-administrativ și afaceri ei distrug în jur tot ce pot. Distrug, ținându-se ”cu dinții” de funcții și vânând mereu noi oportunităiți de îmbogățire cu orice preț!

Și, dacă de la propria distrugere nu pot fi împiedicați - ei chemându-și sfârșitul - de la distrugerea bunelor realități din jur pot fi opriți numai prin îndepărtarea din funcții.

În funcționalitatea neuro-psihică a indivizilor cu ”triada sumbră” sunt ușor de decelat două aspecte:

Mai întâi este insurmontabila lor adicție la ”cele moarte”, la cele pe care ”nu le duc dincolo”, confirmând astfel teoria psiho-medicală și filozofică a ”necrofiliei” (Freud și, mai clar, Erich Fromm). Mai apoi, este aspectul karmic, potrivit sintetizat de un prieten: ”Dumnezeu bate cu bumerangul”. Asta întrucât, în goana insățioasă după bani, averi, poziții socio-politice, aceștia uzează de toate formele de viață, prin ucidere, transormându-le în bani: defrișări masive, vânătoare comercială, invadarea, modernizare și ”civilizarea” spațiilor sălbatice etc. Bumerangul crimelor contra naturii întorcându-li-se ca tristă soartă.

Noile drumuri modernizate care fragmentează spațiile naturale, accesibilizându-le activităților umane – industrial-forestiere, turistice, de circulație diversă etc.- au devenit în ultimele decenii o profitabilă afacere a tandemului politician - firmă de asfaltare și în România; afacere favorizată de tehnica perfecționată și accesarea diverselor fonduri financiare. Transalpina, Transursoaia, Transapuseana, Transrarăul și – recent – Drumul Talienilor sunt doar câteva dintre afacerile cu asfalt care prejudiciază  astăzi ecosistemul forestier.

Mai nou, la inițiativa CJ Suceava – format, pare-se doar din supuși ignoranți – porțiunea suceveană a traseului Via Transilvanica va fi asfaltată: dovadă că banul nu are miros și că, în general, Agențiile de Protecție a Mediului sunt numai niște sinecure iresponsabile, semnatare de autorizații contra naturii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului TRIADA SUMBRĂ : UCIGAȘUL SINUCIGAȘ ALES DEMOCRATIC.
 Vizualizări articol: 195 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
TRIADA SUMBRĂ : UCIGAȘUL SINUCIGAȘ ALES DEMOCRATIC5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei