Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 21 feb 2015 - Anul XX, nr. 42 (5854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Florin HAIDAMAC

Florin HAIDAMAC


Vaccinul, cardul şi ignoranţa

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Observ în practica de zi cu zi, în discuţiile cu alţi colegi, în mediul online un derapaj foarte grav, după părerea mea. Anume acela că persoane total nepregătite îşi permit să-şi dea cu părerea în chestiuni ce ţin de domeniul medical. Mă refer azi la vaccinări, dar şi la celebrul card de asigurat. Nu este posibil ca anumite fătuci, a căror singură calitate e aceea că scriu la un ziar sau merg pe la televizor, să profite de lipsa de educaţie a unor categorii de populaţie şi să combată schema naţională de vaccinare. Nu este posibil ca anumiţi reprezentanţi ai bisericii să aibă aceeaşi atitudine faţă de vaccinare, ba mai mult, să recomande enoriaşilor să refuze cardul de asigurat. Asta e ţara în care toată lumea se pricepe la orice, mai puţin la a-şi face meseria corect. Asta e ţara în care turma, gloata, trăieşte doar în superstiţie şi ignoranţă. Asta e ţara în care încrederea în instituţiile publice se află la o alarmantă cotă negativă. Asta e ţara în care, cu părere de rău, generaţiile care vin din urmă nu au nici un viitor. Parte din vina noastră, parte din cauza faptului că nu mai văd sau nu vor să vadă o scară axiologică normală. Asta fac sărăcia şi lipsa de educaţie dintr-un popor odinioară demn, viteaz, corect, disciplinat şi muncitor.

Cardul de asigurat reprezintă cheia de acces a pacientului în sistem. Nu-l ai, nu poţi beneficia de ceea ce statul îţi oferă pe asigurarea ta medicală. Adică reţete compensate, consultaţii gratuite la medicul de familie şi medicul specialist, bilete de trimitere etc. Voi, ăştia care vă luaţi după ceea ce vă spun anumite sutane negre, să mergeţi la sfinţiile lor să vă deconteze toate astea. Locul popilor este în biserici sau mănăstiri. Misiunea lor este una de caritate, ajutor, compasiune. Şi ei sunt responsabili de modelarea societăţii. Nu au nici un drept şi nici o competenţă să-şi dea cu părerea în domenii care-i depăşesc. Noi, medicii, nu venim să vă spunem cum să faceţi slujbe. Nu veniţi nici voi să ne învăţaţi cum să ne facem treaba. Nu mai profitaţi de ignoranţa maselor şi aşa debusolate. Nu mai cultivaţi inutil superstiţii. Ajung astea care ne bântuie de mii de ani.

Nu vrei să-ţi vaccinezi copilul pentru că aşa ai citit tu pe net? Foarte bine. Dar atunci când copilul tău va face o boală care ar fi putut fi prevenită prin vaccinare, să plăteşti tu, părinte iresponsabil. Lasă-ţi copilul să moară de tuberculoză. Lasă-ţi copilul să rămână paralizat de poliomielită. Dar uită-te în ochii lui pe patul de spital şi spune-i că din cauza ta a ajuns aşa. O să vrea poate să emigreze în America, în speranţa unui viitor normal. Ce vor face americanii? Îi vor cere aviz epidemiologic, adică lista de vaccinări din copilărie. El nu are. Că ai fost tu părinte deştept. Şi uite aşa i se închide o uşă, tot din cauza ta, părinte care faci facultate de medicină pe internet în grupuri de gospodine semianalfabete.

Să vă intre bine în cap. Medicină nu poate practica oricine. Pentru medicină sunt necesare calităţi intelectuale deosebite. Medicina impune pregătire continuă. Studiu zilnic. Câţi dintre voi, ăştia care combateţi vaccinările, aveţi măcar 50 de cărţi citite în toată viaţa voastră? Fie ele şi de bucate. Câţi dintre voi, ăştia care vă trataţi cu meditaţie, apă sfinţită şi vrăjeli bio, aveţi habar de imunologie? Câte dintre voi, mame feisbuciste, aveţi habar care e interacţiunea dintre macrofag şi limfocit? Asta în cazul în care ştiţi ce e aia. În medicină, toţi ăştia care vă daţi inutil cu părerea sunteţi analfabeţi. Punct. Nu puteţi veni şi combate unul ca mine sau ca alţi colegi. Am peste zece mii de pagini de imunologie citite. Unii dintre voi nu citesc în două generaţii atâta. Vă daţi deştepţi pe net, dar în viaţa reală vă suflaţi mucii între degete şi vă aruncaţi zoaiele pe geam. Copiii voştri nu au nici o vină că au părinţi iresponsabili.

Cultivaţi neîncrederea în medici, dar credeţi orice superstiţie. Nu mă miră. Asta e viaţa într-o ţară în care normalul devine senzaţional şi într-o societate în care un Dumnezeu, incredibil de absent, permite orice oricui. Decât să ne certăm între noi, decât să ne băgăm unul în treaba altuia, mai bine ne-am uni toţi să scoatem România din şanţ. De noi depinde ce lăsăm moştenire copiilor. Ce vă doriţi pentru ei? O mocirlă sau un teren asanat? 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vaccinul, cardul şi ignoranţa.
 Vizualizări articol: 5322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.95/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 21 voturi
Vaccinul, cardul şi ignoranţa4.0521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Medicii sunt cei care ne dau neincredere trimis de
(22 feb 2015, 09:48:30
articolul este partial corect scris. Am ajuns aici sa nu avem incredere in medici pt ca tocmai ei ne dau neincredere. Nu vreau sa vorbesc de multitudinea de greseli medicale si pareri si sfaturi ce se bat cap in cap, ci o sa vorbesc de fiecare vaccin facut de mine in parte.

1. TBC. in alte tari nu se mai face de zeci de ani. In Romania am fost vaccinata de 3 ori, ca si vecinul meu ce este pensionat de boala: TBC. In spitalele de tuberculosi toti bolnavii sunt vaccinati. Atunci cum sa mai am incredere in vaccin?
2. Hepatita B. Dentista mea din Bucuresti si-a vaccinat toata familia si apoi si-au facut toti teste de anticorpi. Nici unu din familie nu are anticorpi. Apoi cifrele internationale am gasit ca se activeaza cam 35-40% din cazurile vaccinate
3. Rubeola/rujeola. In ultimii ani au fost scoli practic inchise datorita cazurilor de rubeola/rujeola. Copii vaccinati.
4. varicela. Inca o boala a copilariei in care cu vaccin sau fara un copil sanatos
o duce cu cateva zile de izolare.
5. cu cel de difterie si poliomielita sunt complet de acord
6. gripa este atat de dinamica incat un vaccin antigripal importat nu va avea efecte in Romania
7. vaccinuri retrase de pe piata (vezi rotarix in anii 1996)

La asta se adauga coruptia in domeniul farmaceutic, comisioanele primite de medici pt medicamente si vaccinuri, spagi primite de institutii sa preia un vaccin in schema gratuita de la stat etc. clinici private ce au norme la vaccinuri de sezon etc.

Cea mai mare nesimtire mi se pare ca nu avem lege unde sa specifice ca avem vaccinuri obligatorii, medicii folosesc acest cuvant. Exista o schema gratuita, recomandata. Eu si copilul suntem nevaccinati de rubeola, rujeola, varicela si nu prezentam un risc celor vaccinati, nu va vom da o boala ca doar aveti acel vaccin care v-a format anticorpi si sunteti rezistenti. Noi am facut boala natural si avem siguranta pe restul vietii de anticorpi.
2.   Despre emigrarea in America trimis de
(22 feb 2015, 09:51:30
aici domnule ziarist ati dat-o in bara rau. Puteti suna la ambasada sa va documentati.
Pt cine vrea sa emigreze in America exista o fisa medicala de completat. Se pot pune aici detalii despre schema de anticorpi, se fac niste vaccinuri la cerere, se pun teste de anticorpi. Eu nu am nicio sansa sa gasesc fisa medicala a mea din copilarie, cate dispensare din Moldova mai au fisele de acum 40-50 ani? Dar fac pe banii mei teste de anticorpi si confirm ca am toti anticorpii si nicio boala latenta. Pt anumite boli se mai face inca un vaccin la cerere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Borș mănăstiresc Părintele Dionisie, șeful cuhniilor de la Mănăstirea Căldărușani, îmi mărturisea cu un deceniu în urmă că niciodată nu i-a fost teamă că nu va avea ingredientele necesare în cămară. Și asta pentru că simpla rugăciune era de ajuns... Citeşte