Romanul "Zen şi arta reparării motocicletei" de Robert M. Pirsig, care până în prezent s-a vândut în peste cinci milioane de exemplare, a apărut recent la Polirom, informează editura.
Una dintre cele mai importante cărţi din a doua jumătate a secolului al XX-lea, "Zen şi arta reparării motocicletei" a influenţat vieţile a milioane de cititori, constituindu-se într-o meditaţie surprinzătoare asupra felului în care oamenii pot descoperi sensurile profunde ale existenţei.
Lungul periplu pe care un tată şi băiatul lui îl fac prin nord-vestul Americii devine o odisee personală, emoţionantă, în care repararea motocicletei va dezvălui cum măiestria şi imaginaţia pot îmblânzi în cele din urmă tehnologia.
Robert M. Pirsig s-a născut în 1928, la Minneapolis. Are trei copii din două căsătorii şi un IQ de 170, datorită căruia a intrat la universitate la numai cincisprezece ani. A studiat filozofia, şi-a continuat studiile în Benares, dar înainte de aceasta, în 1946, s-a înrolat în armată şi a luptat în războiul din Coreea.
"Zen şi arta reparării motocicletei", celebrul său roman filosofic, a intrat în Guinness Book of Records drept cel mai răsunător bestseller cu cele mai multe respingeri de publicare primite din partea editurilor: 121. "Zen şi arta reparării motocicletei" a fost vândut până în prezent peste cinci milioane de exemplare.
În 1991, când a primit o bursă Guggenheim, Pirsig şi-a definitivat al doilea roman, "Lila: An Inquiry into Morals", încă netradus în limba română.