La Muzeul Etnografic Hanul Domnesc au loc în această perioadă ateliere creative cu tema „Tradiții și obiceiuri de Paște”. Aceste ateliere se organizează în cadrul proiectului de educație muzeală „Povești din lumea satului de odinioară”. Personalul Muzeului Etnografic Hanul Domnesc, împreună cu mai mulți elevi talentați de la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, clasa a X-a, au povestit în cadrul întâlnirilor despre tradițiile și obiceiurile de Paște din Bucovina. Liceenii au descoperit mai apoi misterioasele simboluri ornamentale și cromatice ale ouălor încondeiate, pe care, cu consiliere din partea muzeografilor, le-au redat. Ei au ales să lucreze cu mărgele colorate, cu care au decorat ouăle.
Muzeul Național al Bucovinei, cu sprijinul constant al Consiliului Județean Suceava, organizează pe tot parcursul anului lecții muzeale pentru elevi/tineri, ateliere creative, expoziții temporare etc. De această dată, muzeografii de la Muzeul Etnografic Hanul Domnesc aduc în fața publicului, într-o manieră relaxantă și atractivă, ludico-educațională, povești din lumea satului.
Activitățile din cadrul programului de educație muzeală sunt legate de tradiții și obiceiuri populare asociate marilor sărbători de peste an: Legende și Tradiții de Mărțișor (luna martie), Tradiții și Obiceiuri de Paște (lunile aprilie și mai), Datini și Credințe de Crăciun și Anul Nou (lunile noiembrie și decembrie).