Istorie
„Ziua Bucovinei - Pagini de istorie – 28 noiembrie 1918, ziua Unirii Bucovinei cu România”, acțiune culturală la Biblioteca Bucovinei
de Daniela MICUŢARIU
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)La Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera” va avea loc joi, 28 noiembrie 2024, de la ora 12:00, în Sala de Artă „Elena Greculesi”, acțiunea culturală „Ziua Bucovinei - Pagini de istorie – 28 noiembrie 1918, ziua Unirii Bucovinei cu România”. Evenimentul este organizat de Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, sub egida Consiliului Județean Suceava, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Geografie și Științe Sociale de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava.
Proiectul vizează aniversarea a 106 ani de la momentul Unirii Bucovinei cu Țara Mamă, de la 28 noiembrie 1918, care a condus la realizarea Marii Uniri și a României Mari. Din program: Conferință prof. univ. dr. Florin Pintescu, Decan Facultatea de Istorie, Geografie și Științe Sociale de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava; Prezentare „Botezul focului și al nemuririi în Bucovina” - Hutu Magdalena și Solcan Patricia, eleve în clasa a XII-a la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava, îndrumător prof. dr. Cozaciuc Rodica; Moment artistic susținut de elevi ai Colegiului Național „Mihai Eminescu” Suceava. Moderatorul acțiunii este dr. Gabriel Cărăbuș, directorul Bibliotecii Bucovinei.
Vizualizări articol: 128 | | Notează articolul: „Ziua Bucovinei - Pagini de istorie – 28 noiembrie 1918, ziua Unirii Bucovinei cu România”, acțiune culturală la Biblioteca Bucovinei0.05
|
|
Comentarii
Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:
1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.
Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.