Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 iul 2024 - Anul XXIX, nr. 177 (8706)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9746 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4657 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Vernisaj, 1 august 2024

50 de lucrări de pictură și grafică realizate de soții Gabriela Drăghici și Ion Drăghici vor fi expuse la Muzeul de Istorie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

50 de lucrări de pictură și grafică realizate de soții Gabriela Drăghici și Ion Drăghici, artiști plastici, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala București, vor fi expuse la Muzeul de Istorie, pe perioada lunii august.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 1 august 2024, la ora 13:00, în sala Parter a Muzeului de Istorie, strada Ștefan cel Mare nr. 33, Suceava, în prezența artiștilor. Ea pictor, el grafician, cei doi artiști au lucrat la multe proiecte comune, iar de această dată vor fi prezenți la Suceava într-o expoziție comună.

Gabriela Draghici, originară din Frăsineț, Teleorman, este un artist vizual cu specializarea tapiserie. A absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” București, secția tapiserie, clasa profesorului Geta Vasiliu-Pațurcă, promoția 1984.

Artista este o expertă a celor mai diferite tehnici – de la tapiserie, la acuarelă, de la mici obiecte textile ce îmbină artefacte recuperate cu ingenioase arhitecturi ţesute, la podoabe, broderii şi păpuşi de sticlă, de la desen şi pictură, la proiecte pentru mari ansambluri de restaurare şi pictură monumentală. A participat la numeroase expoziții și saloane organizate în România și peste hotare. Lucrări semnate Gabriela Drăghici se află în colecții private și de stat din: România, Canada, Germania, Italia, Polonia, Belgia, Franța, Israel, Liban, Suedia, Austria, Olanda, Marea Britanie.

Ion Drăghici, originar din Techirghiol, Constanța, este pictor şi grafician, restaurator şi pictor de biserici, artist monumentalist. A absolvit Secția de Grafică a Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti în 1984. Elev al lui Traian Brădean și Nicolae Săftoiu, a luat de la fiecare ce a crezut el că i se potrivește: de la Traian Brădean, calitatea şi armonia cromatică; de la Nicolae Săftoiu, libertatea şi bucuria de a desena.

De atunci, expune cu regularitate, fie în expoziții de grup, fie în expozițiile personale. Are participări la expoziţii internaţionale de la Paris, Bruxelles, Viena, Beirut, Toronto, la taberele de creaţie, precum şi călătorii de documentare în ţară şi străinătate.

Grafica de șevalet şi gravurile sale sunt îmbogățite prin tehnici coloristice şi grafice laborioase, totul în slujba unei compoziții cu multiple straturi de lectură. Urmărește efectele de lumină, culorile tari, mai ales albastrul, iubeşte pastelul de cretă, dar şi tehnicile mixte cu suprapuneri de creion, acril, tuş, laviu şi cărbune. Lucrări ale artistului se află în colecţii de stat şi private. A fost premiat de Uniunea Artiştilor Plastici pentru Grafică, în 1985 şi 2001, și în 1994 i-a fost acordat Marele Premiu „Gheorghe Tăttărescu”.

Evenimentul cultural de joi, 1 august 2024, este organizat de Muzeul Național al Bucovinei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 50 de lucrări de pictură și grafică realizate de soții Gabriela Drăghici și Ion Drăghici vor fi expuse la Muzeul de Istorie.
 Vizualizări articol: 1182 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
50 de lucrări de pictură și grafică realizate de soții Gabriela Drăghici și Ion Drăghici vor fi expuse la Muzeul de Istorie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Monitorul doreşte ca acest site să fie un spaţiu al discuţiilor civilizate, al comentariilor de bun simţ.
Din acest motiv, cei care postează comentarii la articole trebuie să respecte următoarele reguli:

1. Să se refere doar la articolul la care postează comentarii.
2. Să folosească un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legătura cu textul.
4. Username-ul să nu fie nume de personalităţi ale vieţii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greşeli, incoerenţă, lipsă de documentare etc.

Nerespectarea regulilor menţionate mai sus va duce la ştergerea comentariilor, fără avertisment şi fără explicaţii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinţă interdicţia accesului la această facilitate a site-ului.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei