Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 iun 2024 - Anul XXIX, nr. 130 (8659)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Joi, 6 iunie, la ora 11:00

„Portret de scriitor” - Vasile Aioanei, la Biblioteca „G.T. Kirileanu” Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Biblioteca „G.T. Kirileanu” Vatra Dornei va avea loc joi, 6 iunie 2024, începând cu ora 11:00, evenimentul cultural „Portret de scriitor” - Vasile Aioanei. Scriitorul Vasile Aioanei invită publicul dornean și nu numai la acțiunea culturală de joi, acțiune ce se dorește a fi un schimb cultural de calitate.

Vasile Aioaneis-a născut pe 14 ianuarie 1961, în municipiul Câmpulung Moldovenesc. Este absolvent al Liceului „Ion Luca” din Vatra Dornei, al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” Iaşi, cu licenţă în dreptul civil, şi are masterat în economie la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – Universitatea „Al.I. Cuza” Iaşi.

A lucrat ca ofiţer în cadrul Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă din Ministerul Afacerilor Interne – Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Iaşi, unde a îndeplinit funcţii de conducere. S-a pensionat la limită de vârstă în anul 2016, cu gradul profesional de comisar-şef de poliţie, şi este, din anul 2016, colonel de poliţie în rezervă. Este căsătorit şi are doi copii.

Debutează literar în anul 2021, în cadrul Cenaclului „Ţara de Sus”, cu proză în revista „Însemnări Bucovinene” şi Almanahul 2022 al revistei. Publică proză din anul 2022 şi în revistele „Surâsul Bucovinei” a Cenaclului „Nectarie” din localitatea Vama şi „Moldova Literară” a Societăţii Scriitorilor Fără Frontiere Iaşi, iar din anul 2023 în revista „Iaşul Cultural” şi „Expres Cultural”.

Scoate de sub tipar, în anul în anul 2021, romanul „Casa Ileana, o poveste fără sfârşit...”, în 2022 romanele „Misterul sentimentelor” şi „Pedeapsa divină”, iar în anul 2023 romanul „Destine fracturate”. Este membru al Societăţii Scriitorilor Bucovineni din anul 2023 şi al Societăţii Scriitorilor Fără Frontiere din Iaşi din anul 2022. Figurează în Enciclopedia scriitorilor bucovineni, întocmită de Biblioteca „I.G. Sbiera” din municipiul Suceava.

De-a lungul anilor, Vasile Aioaneia obținut următoarele premii: Premiul „Ion Creangă” al Revistei „Însemnări Bucovinene”, pentru fiecare dintre romanele „Casa Ileana, o poveste fără sfârşit...”, „Misterul sentimentelor”, „Pedeapsa divină” şi „Destine fracturate”; Medalie de argint la Târgul Internaţional de Carte „Euroinvent”, ediţia 2023, Iaşi, pentru romanul „Pedeapsa divină”;   Medalie de aur la Târgul Internaţional de Carte „Euroinvent”, ediţia 2023, Iaşi, pentru romanul „Misterul sentimentelor”; Marele premiu (trofeu) la Târgul Internaţional de Carte „Euroinvent”, ediţia 2023, Iaşi, pentru romanul „Casa Ileana, o poveste fără sfârşit...”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Portret de scriitor” - Vasile Aioanei, la Biblioteca „G.T. Kirileanu” Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 962 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Portret de scriitor” - Vasile Aioanei, la Biblioteca „G.T. Kirileanu” Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei