Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 mai 2024 - Anul XXIX, nr. 113 (8642)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luni

Vernisajul expoziției artistei Andreea Pricop, la Biblioteca Municipală din Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Luni, 20 mai, ora 15.00, la sediul Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu” din Fălticeni va avea loc vernisajul expoziției „A fost odată un poem” a artistei Andreea Pricop. Prezintă prof. Gabrel Baban, pictor şi autor al unor lucrări de artă monumentală, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România.

Expoziția reprezintă o experiență vizuală inedită, care reuneşte parcursul trăirilor personale ale artistei într-o subtilă invitaţie la lectură, bazată pe mult rafinament.

„Înzestrată cu o energie exemplară, artistul vizual Andreea Pricop dovedește, prin noua sa expoziţie personală, dorinţa de a avea un permanent contact cu publicul.

De altfel, putem constata această calitate și prin faptul că prezentul eveniment urmează celor 9 expoziţii personale, 70 de participări la diferite manifestări de grup și saloane de artă, 12 tabere de creaţie, la care se adaugă preocupările din activitatea de doctorand. Preocupările sale artistice sunt completate de spiritul său poetic, ceea ce face ca multe dintre realizările sale plastice să fie însoţite de reușite texte lirice.

Compoziţiile ample, gândite de Andreea, au un lirism aparte, chiar melancolie, bazate pe mult rafinament. Creaţiile sale sunt generate afectiv și intelectiv totodată, având ca fundament studii serioase. Elementele plastice folosite provin din metamorfoze bine studiate ale vegetalului, ale naturii sau ale cosmosului. Organizarea spaţiului plastic obţinut constituie realizări finalizate cu bucurie ludică. Foarte rar întâlnim centre de interes în compoziţiile sale, lucrările având în general amplitudine deschisă pe orizontală, invitând privitorul să continue spre infinit registrele, cu propria imaginaţie. Configurările arhitecturale au la bază laitmotive organice sau astrale, caligrafiate prin trăsături cultivate exemplar. Paleta coloristică relevă calităţile pictoriţei în ceea ce privește sensibilitatea și abilităţile de armonizare cromatică.

Subtilitatea tonurilor și nuanţelor, transparenţele elementelor au calităţi de vitraliu. Atmosfera aurorală sau crepusculară, obţinute în funcţie de sensul dorit de artistă, este în concordanţă cu lirismul subiectului iniţial. Caracterul decorativ al creaţiilor Andreei Pricop dau un plus valoric lucrărilor.

Aprecierile făcute mai sus îndreptăţesc speranţa reîntâlnirii cu noi creaţii și manifestări expoziţionale valoroase și în viitor” a anunțat pictorul Gabrel Baban, în invitația făcută iubitorilor de artă și literatură pentru a participa la acest vernisaj.

„A fost odată un poem” este o expoziție care ne vorbește despre emoții, trăiri, sentimente, unde culoarea vie ne încântă în diferite forme plastice.

Expoziția este organizată de Biblioteca Municipală „Eugen Lovinescu” și Muzeul Fălticenilor „Vasile Ciurea”, sub egida Primăriei Municipiului Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vernisajul expoziției artistei Andreea Pricop, la Biblioteca Municipală din Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1035 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Vernisajul expoziției artistei Andreea Pricop, la Biblioteca Municipală din Fălticeni5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei