Moș Nicolae poate fi oricare dintre noi, după cum au dovedit elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 Suceava, care, prin eforturile depuse de ei, părinți, dar și de profesorii care îi îndrumă, au adunat fonduri pentru ajutorarea altor semeni. Acest lucru a devenit posibil prin organizarea celei de-a X-a ediții a Târgului de carte, jucării și produse lucrate manual, devenit o tradiție neîntreruptă nici de pandemie, pentru că în ultimii doi ani s-a desfășurat sub alte forme.
„Ziua de Moș Nicolae este zi mare astăzi la noi, la Școala Gimnazială Nr. 3, este o dublă sărbătoare. Este sărbătoare și în calendarul creștin ortodox – ziua Sfântului Nicolae, dar și pentru că după doi ani în care Târgul de carte și jucării nu a putut fi ținut în formula clasică, devenită tradiție, anul acesta se desfășoară ca altădată, cu mare bucurie și entuziasm. Toate clasele sunt ornate, brăduții sunt împodobiți, copiii au fesuri de Moș Crăciun...”, a spus Sidonia Georgeta Apetrei, directoarea unității de învățământ.
Din banii adunați vor fi cumpărate haine și dulciuri care vor fi dăruite elevilor unei alte școli din județ, care au o situație mai dificilă, dar sunt și câteva cazuri de elevi care au nevoie de ajutor material și medical, care vor fi susținuți din fondurile strânse la Școala Nr. 3 Suceava.
„Oficial se numește Târgul de carte și jucării, dar l-aș numi Târgul Bunătății, al bucuriei împărtășite, al speranței, al frumuseții, al muncii în echipă. Elevii noștri s-au pregătit încă de acum două săptămâni, când au început să confecționeze diverse obiecte, au făcut ordine între jucării și cărți. Apreciez faptul că au avut puterea să ia de la ei, să renunțe la ceva care le place, ca să dea mai departe... Le mulțumim tuturor pentru felul în care dăruiesc, în care se implică, dar și părinților care i-au învățat bunătatea și puterea de a da și a merge mai departe, dar și colegilor noștri care i-au încurajat și învățat cum să facă lucrurile frumos și bine”, afirmă Elena Crăciun, unul dintre cadrele didactice implicate în organizarea evenimentelor care au transformat nu doar clasele, ci și culoarele întregii școli, care radia de bucuria și entuziasmul copiilor.
Participant la Târgul de carte și de fapte bune de la Școala Nr. 3 a fost și primarul Ion Lungu, care a cumpărat de la nepoțelul său, Patrick, o coroniță și un brăduț de Crăciun, artizanale, iar de la alți elevi cărți și bunătăți făcute acasă.
„Este bine să dăruim, să-i ajutăm pe cei de lângă noi și să sărbătorim această zi de Moș Nicolae împreună cu ei”, a fost îndemnul său.