Spectacolul „Noi 2…3” este cea mai nouă producţie a Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, realizată în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava, un recviem, o reprezentaţie-strigăt al unei generaţii sacrificate. Inspirat de textul lui Marius von Mayenburg „Chip de foc”, regizorul și actorul Alexandru Marinoferă publicului o piesă despre „sindromul tinereţii”, despre cât de greu e să fii tânăr în lumea de azi.
„Armonia din familie este întreruptă de o altă persoană, care duce la o conjunctură neaşteptată, în care naşterea se poate transforma în moarte”; „Cred ca toţi ştim acea familie în care nimic nu se potriveşte. Acest spectacol ilustrează perfect ideea, îmbinând elemente dramatice şi comice, oferind spectatorilor o experienţă de neuitat. Un spectacol complex, haotic în aparenţă, dar cu un substrat plin de încărcătură emoţională”; „Această poveste este despre toate prăpăstiile care se cască în oameni, prăpăstii în care ei continuă să cadă în fiecare zi, din ce în ce mai adânc, până într-o zi când totul se transformă în foc” sunt o parte din gândurile din culise mărturisite de preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.
Spectacolul „Noi 2…3” va avea avanpremiera sâmbătă, 2 aprilie, iar duminică, pe 3 aprilie, este programată premiera, ambele evenimente având loc începând cu ora 19:00, la sala „Draga Olteanu Matei” din Fălticeni. Piesa oferă o incursiune în viaţa cotidiană a unei familii: relaţia părinţilor este banală şi lipsită de afecţiune; fiul Kurt, aflat în pubertate, citeşte filosofie şi incendiază cartierul, iar sora sa cea mare, Olga, cu care acesta are o legătură incestuoasă, face tot ce-i stă în putinţă să evadeze din strâmtoarea adolescenţei, cu ajutorul prietenului ei, Paul.
Piesele lui Marius von Mayenburg - unul din cei mai jucaţi dramaturgi germani actuali - descriu o lume lipsită de speranţă, în care autorul dă cuvântul celor marginalizaţi, personaje cu o existenţă subversivă şi provocatoare, dominate de un etern conflict cu sine, dar şi cu mediul subiectiv în care se găsesc.
Distribuţie: Alexandru Tomegea – Tata, Mădălina Ţăranu – Mama, Maya Ivona – Olga, Sebastian Grumăzescu – Kurt, Tamara Alexandrescu – Paul. Un concept de Alexandru Marin, după “Chip de foc” de Marius von Mayenburg. Spectacolul este recomandat adolescenţilor şi părinţilor lor (vârsta 14+). Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!
Alexandru Marin este cunoscut pe scena suceveana unde a jucat în 14 spectacole dar unde participat și la multe alte activități ale teatrului Matei Vișniec. A pășit pe scenă în piesa Plaja în regia lui Radu Afrim la teatrul Maria Filloti din Brăila când era licean în anul 2003 iar de aici a început dorința de a rămâne fidel scenei fapt care l-a determinat sa dea admitere la Facultatea de Teatru, specializarea Arta actorului din cadrul Universității de Arte "George Enescu" din Iași pe care a și absolvit-o în anul 2010. Deși a colaborat pe parcursul a 14 ani cu teatrul brăilean totuși scena l-a adus la Suceava unde este angajat al Teatrului Matei Vișniec și e prezent în aproape toate spectacolele care se pun în scenă. Acum vă invită la cea mai noua premiera a Asociației Fălticeni cultural în colaborare cu Teatru Matei Vișniec un spectacol pe care l-a conceput cu îndrăzneală pentru fălticenieni.