Ediția din acest an a Zilelor Culturii Polone s-a desfășurat într-un format mai puțin obișnuit și a avut mai multe componente. Simpozionul ediției cu numărul 22 s-a derulat online, și asta pentru a-i proteja pe participanți, mai ales că unii veneau din țări străine, în special din Polonia. Startul evenimentului s-a dat joi seară, în curtea interioară a Cetății de Scaun, și a fost prefațat de cei care au contribuit la organizare. Este vorba de deputatul Ghervazen Longher, președintele Uniunii Polonezilor din România, directorul Institutului Polonez din București, Natalia Mosor, respectiv directorul adjunct al Muzeului Național al Bucovinei, Ion Mareș. Fiecare din ei a amintit despre relațiile strânse care au existat și care mai persistă și în prezent între România și Polonia, dar și faptul că locul unde s-a deschis ediția din acest an a Zilelor Culturii Polone a fost martorul multor întâlniri dintre cele două părți.
Tot cu această ocazie a avut loc vernisajul expoziției „Alianța militară polono-română în perioada interbelică”. Pe 3 martie 1921, la București, reprezentanții Poloniei și ai României au semnat „Convenția de alianță defensivă între Republica Polonă și Regatul României”, precum și convenția militară secretă. Această dată este începutul simbolic al relațiilor militare dintre ambele țări. Expoziția cuprinde 13 planșe care cronologic prezintă relațiile reciproce dintre cele două state care în perioada interbelică erau unite nu doar de granița comună, ci și de alianța strategică menită să asigure sprijinul vecinului în cazul unei agresiuni din partea Uniunii Sovietice. Expoziția a fost pregătită de Institutul Polonez din București. Gazdele și oaspeții au vizitat expoziția, care va mai rămâne în Cetatea de Scaun până la finalul lunii septembrie. Imediat după vernisaj a avut loc concertul de muzică clasică în interpretarea duoului de chitară de la București Duo Kitharsis – Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan. Cele mai multe piese au fost din repertoriul lui Frederic Chopin, iar cei doi chitariști au dat dovadă de multă virtuozitate, mai ales că au transpus o muzică scrisă pentru pian.
În zilele de vineri și sâmbătă s-a derulat simpozionul internațional științific, intitulat anul acesta „Despre relațiile polono-române de-a lungul timpului în anul centenarului alianței militare polono-române” și la care au participat istorici, lingviști, cercetători literari, etnografi, istorici ai culturii din Polonia și România.
În fine, o altă componentă a manifestărilor de anul acesta a cuprins proiecția a trei filme poloneze. Acestea au putut fi vizionate la Cinema Modern, în zilele de 11 și 12 septembrie, iar intrarea a fost liberă. Este vorba de filmele „Bogowie” (Dumnezeii), din (2014), „Obywatel Jones” (Mr. Jones), din 2019, respectiv „Zieja”, din 2020.