Muzeul Național al Bucovinei lansează proiectul „COOLtura la muzeu! SEENzații din expoziții!”. Organizatorii au explicat că din dorința de a atrage cât mai mulți tineri către expozițiile și activitățile Muzeului de Istorie Suceava, deschid seria prezentărilor din cadrul proiectului educațional „COOLtura la muzeu! SEENzații din expoziții!”, pentru a promova muzeul așa cum este văzut și perceput de noile generații. „Propunem tinerilor, elevi și studenți pasionați de arte plastice să redea într-o lucrare (desen, pictură, desen digital) cum percepe generația lor Muzeul de Istorie Suceava și de ce i-ar îndemna și pe alții să viziteze expozițiile noastre. Titlul lucrării ne dorim să fie gândit ca slogan. Dintre lucrările realizate și trimise la noi, vom selecta și premia două, pe cele mai frumoase, cele mai reprezentative. Cele două lucrări premiate vor fi utilizate ca imagini publicitare într-o campanie de promovare a Muzeului de Istorie și a unuia dintre evenimentele anuale ale acestuia”, transmit reprezentanții muzeului sucevean.
Valoarea fiecărui premiu este de 500 de lei
Lucrările vor fi aduse în original la Muzeul de Istorie, sau cei de mai departe, care nu au posibilitatea să ajungă la muze, pot trimite imaginea cu o rezoluție foarte bună prin e-mail, la adresa: marketing@muzeulbucovinei.ro. Nu uitați să etichetați lucrările, trecând titlul, numele și prenumele, vârsta, școala/universitatea.
Data limită pentru transmiterea lucrărilor: 4 iunie 2021.
Pentru inspirație în lucrări, tinerii participanți sunt invitați în expozițiile Muzeul de Istorie, „să-și găsească povestea”.
Valoarea fiecărui premiu este de 500 de lei, premiile pentru cele două lucrări fiind acordate cu sprijinul sponsorului MOPAN Suceava, căruia organizatorii îi mulțumesc pentru deschiderea arătată activităților muzeale.
„Prin proiectul cultural pe care îl lansăm acum, ne propunem nu doar să promovăm muzeul văzut de tineri, pentru tineri, ci ne dorim să prezentăm și latura socială a acestuia, prin implicarea în susținerea, încurajarea și dezvoltarea abilităților publicului, de orice vârstă, abilități artistice, creative, inovative, de comunicare, de păstrare și transmitere a moștenirii culturale. Și nu în ultimul rând, ne dorim să recompensăm publicul nostru, așa cum o poate face Muzeul Național al Bucovinei, mai mult decât muzeu”, transmit organizatorii. Relații suplimentare: 0230-216439, interior 116, Biroul Educație, Marketing și Comunicare.