Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava anunță intrarea în producție a unui nou spectacol,care va avea premiera în data de 14 martie – "Micul Prinț".
Plecând de la textul lui Antoine de Saint – Exupéry, spectacolul "Micul Prinț" este realizat de Tibor Cári, compozitor și pianist apreciat în mediul cultural din România.
Laureat al premiilor UNITER cu Premiul special pentru muzică de teatru (2013), Tibor Cári va realiza astfel primul său spectacol muzical pe scena teatrului sucevean, pentru care a ales să lucreze cu o echipă de artiști creativi, cunoscuți și apreciați în mediul cultural: Cezara Fantu, care realizează dramatizarea, versificarea și este și asistent de regie, Alina Dincă Pușcașu - scenografie,Andrei Cozlac – video design și animație, și Victoria Bucun – mișcare scenică.
Tibor Cári este inițiatorul unora dintre cele mai interesante proiecte artistice pe scenă și promovează muzica live în spectacolele de teatru încă din 2005, când a început proiectul "Muzica teatrului". Luată separat de spectacolele cărora le-a fost iniţial dedicată, muzica lui Cári Tibor a fost prezentată atât la festivaluri de teatru, cât şi la evenimente culturale din țară și în străinătate. Nu este prima dată când Tibor Cári colaborează cu teatrul sucevean. El este cel care a semnat compoziția muzicală a spectacolului „Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama”, de Matei Vișniec.
Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry,a fost romancier, eseist și reporterfrancez, aviator căzut pe frontul antifascist. S-a făcut cunoscut unui cerc larg de cititori în special datorită povestirii „Micul Prinț“, una din cele mai răspândite cărți din lume, tradusă în circa 110 limbi.
Prima versiune a „Micului Prinț” apare în America în 1943, fiind transmisă cu gravitate și emoție în Franța în 1946.
Micul Prinț este și el un copil al războiului. Antoine de Saint-Exupéry a suferit mult după Franța. Ardea de febra neputinței de a-i sări în ajutor. De altfel, cartea îi este dedicată prietenului său evreu, criticul de artă și eseistul Léon Werth, prieten pe care plecând în SUA, îl lasă sub amenințarea guvernului de la Vichy și a autorităților germane.
Lui Exupéry nu-i plăceau "îngrămădirile de oameni în piramidele lor de piatră", cum le numea el. Nu-i plăcea viața mondenă, nu-i plăceau oamenii care urcau în trenuri fără să știe încotro mergeau, mereu gâfâind; oamenii transformați în insulițe, oamenii plimbați de vânt pe drumuri ce nu duc nicăieri, pe scurt - viața redusă la furnicar - „O liniște nu seamănă cu altă liniște”, spunea el: „Cine a cunoscut viața Sahariană, unde totul nu este în aparență decât singurătate și sărăcie lucie, plânge totuși după acei ani ca după cei mai frumoși pe care i-a trăit.” A trăit singur, fără a avea pe cineva cu care să stea de vorbă cu adevărat, până în ziua întâlnirii cu Micul Prinț. Un pasaj menționează că, văzând desenul cu păsările ce îl luau pe Micul Prinț, a spus: „ Ăsta e cel mai frumos desen!” - “Dar nu chiar așa am călătorit...zâmbi cu un zâmbet care mi se păru melancolic. Dar asta nu ți-o pot spune, e secretul meu”, chicotea Micul Prinț.
Premieraspectacolului "Micul Prinț" va avea loc pe 14 martie, la ora 19:00. Biletele vor fi puse în vânzare la casieria teatrului începând cu data de 18 februarie 2020. Achiziționarea online va fi posibilă începând cu săptămâna viitoare.
Preț bilet: 40 lei. Rezervări bilete (Luni-Vineri între 8:00-14:00): telefon 0759 048 677 sau bilete@teatrulmateivisniec.ro.
Eliberări bilete: Luni-Vineri între 13:00-16:00. Vânzări bilete online: www.blt.ro.