Lansarea celei de-a doua cărţi a jurnalistului sucevean Neculai Roşca, care şi-a propus să fie prolific - „anul şi cârlanul”, a adus vineri seara, în sala de evenimente a Muzeului de Istorie, un public numeros, care a primit cu interes noul volum de amintiri - „Lapte şi miere”.
Înconjurat de membrii familiei sale numeroase (inclusiv mama sa), din faimosul Remezău, din Vicovu de Jos (evocat cu drag şi umor în scrierile şi povestirile lui), de prieteni, colegi de breaslă şi reprezentanţi ai unor importante instituţii sucevene, Neculai Roşca a făcut din nou dovada unei memorii extraordinare, a talentului său de povestitor, dar şi a condeiului cizelat cu nenumărate scrieri, oferindu-le cititorilor „Lapte şi miere”.
Departe de a fi vorba de promisiuni electorale sau de vreo carte de bucate, noul volum vizează perioada postdecembristă, cu amintiri de la primele sale locuri de muncă, la IFA Suceava şi experienţele trăite când a plecat la muncă în Israel, în „ţara unde curge lapte şi miere...”.
Evenimentul, moderat de volubilul Cornel Grosar, a beneficiat de prezenţa în prezidiu a prefectului Sucevei, Mirela Adomnicăi, a vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Viorel Seredenciuc, a prorectorului USV, Mihai Dimian, a profesorului universitar Florin Pintescu, a directorului Bibliotecii Bucovinei, Gabriel Cărăbuş, a şefului Direcţiei pentru Cultură, Aurel Buzincu, precum şi a scriitorului şi publicistului Cezar Straton.
Pe lângă luările de cuvânt ale acestora, numeroase impresii despre carte, dar şi despre autor au fost formulate şi de cei care se aflau în sală – jurnalişti, unchi, mătuşi, nepoţi şi fini „preferaţi”, cărora li s-a oferit microfonul, venind cu completări interesante, amuzante, dar şi cu stimulente morale pentru autor, să continue să scrie şi să publice noi cărţi, care să se alăture în bibliotecă volumelor „Consemnat” şi „Lapte şi miere”.