Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 268 (6978)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Fălticeni

Tânărul artist plastic Andrei Pennazio expune la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În după – amiaza zilei de miercuri, 21 noiembrie, la Muzeul de Artă “Ion Irimescu” din Fălticeni a avut loc vernisajul expoziţiei de pictură a ieşeanului Andrei Pennazio. Pe simeze sunt expuse 23 de lucrări, compoziţii realizate cu o imaginaţie creatoare aparte, ieşind în evidenţă contrastele de culori, armonii şi game cromatice.

Deşi are numai 13 ani, talentatul pictor are o vastă experienţă în expoziţii de pictură atât în ţară, cât mai ales peste hotare, expoziţia de la Fălticeni, a 23-a personală, fiind precedată, anul acesta, de cele de la Chişinău, Bucureşti, Cluj şi Ningbo - China, unde a expus în cadrul evenimentului „2018 Central Eastern European Countries Culture & Art Exhibition”. Urmează să expună în Franţa, Polonia şi Ungaria.

Despre Andrei Pennazio şi lucrările sale au vorbit pictorul profesor Constantin Ungureanu - Box, profesorul Constantin Bulboacă, pictorul Ioan Şoldănescu şi muzeograful Marius Dăscălescu.

„El nu mai este copil, ceea ce vedeţi dumneavoastră pe simeze nu este o întâmplare, este o maturitate a vârstei, iar eu numesc aceste lucrări fanteziile adolescenţei. Expoziţia aduce o puternică briză proaspătă în viaţa cultural-artistică, dar şi în rândul tinerilor aspiranţi în ale poeziei vizuale, tânărul Andrei Pennazio refuzând condiţia de regimentat în studiul metodic al iniţierii. El devine în limbajul plastic rebelul de atitudine”, a considerat pictorul Constantin Ungureanu.

 

23 de lucrări în a 23-a expoziţie personală a lui Andrei Pennazio

Impresionat de numărul mare de tineri invitaţi la acest vernisaj, profesorul Constantin Bulboacă a apreciat calităţile deosebite, imaginaţia şi cultura generală a lui Andrei.

“Pennazio este la o întrepătrundere în ceea ce însemnă arta italiană şi arta românească, trăirea sa este alături de renaşterea italiană, iar ceea ce realizează Andrei este o expresie a trăirilor sale de o reală maturitate, chiar dacă fizic e mai firav. El nu vine în faţa noastră să ne dea totul de-a gata, el vine să vă spună: acesta sunt eu, vă arăt ce am putut eu, gândiţi şi voi alături de creaţia mea. Nu este o artă de consum, o artă uşoară, este o contribuţie extraordinară la educaţia şi perfecţionarea fiecăruia dintre dumneavoastră. Dacă urmăriţi cu atenţie vă veţi regăsi trăirile voastre în foarte multe dintre aceste tablouri”, a precizat Constantin Bulboacă.

Artist plastic cu o vastă experienţă, pictorul Ioan Ninel Şoldănescu i-a îndemnat pe cei prezenţi să nu privească lucrările ca pe nişte fotografii, „trebuie desluşit limbajul plastic, linia, acordul cromatic şi dacă vă transmite o anumită lucrare starea de emoţie, trebuie să va gândiţi cum a ajuns micul artist la reprezentarea acesta şi ce transmite lucrarea. Doar aşa vă îmbogăţiţi sufletul cu lucrările lui, cu trăirile lui”, a fost îndemnul lui Ioan Ninel Şoldănescu.

Şi muzeograful Marius Dăscălescu le-a vorbit celor prezenţi despre „folosul” pe care îl are un adolescent când vede o expoziţie de artă, un muzeu, despre întâlnirea cu artişti şi muzicieni şi despre unul din cele mai importante daruri pe care Dumnezeu le-a făcut oamenilor, libertatea. „Această libertate se găseşte şi în domeniul creativ, fiecare om este liber să-şi exprime într-un mod personal trăirile sale personale”, a accentuat Marius Dăscălescu.

 

La o vârstă fragedă, străbate multe paliere ale expresivităţii picturale

Andrei Pennazio  este elev la Colegiul de Artă “Octav Băncilă” din Iaşi, secţia arte plastic, şi expune de la vârsta de 10 ani, având expoziţii personale la Bucureşti, Iaşi, Bacău, Roman, Cluj, Piatra Neamţ, Galaţi etc., iar la concursul Befana din Alba, Italia, a câştigat locul I. A început să picteze de la 4 ani şi aşează pe pânze cea ce simte.

„Mă inspir de la unii pictori italieni din renaşterea artistică, îmi place perioada cubismului. Dintre pictorii români îmi plac Corneliu Baba, Nicolae Tonitza şi Octav Băncilă. Cele 23 de lucrări expuse exprimă amintirile mele din copilărie, experienţele mele şi tot ceea ce se întâmplă în fiecare zi. Pe lângă pictură îmi place să ascult muzică clasică şi să fac sport”, ne-a spus Andrei.

La finalul expoziţiei, mulţi dintre participanţi au ţinut să-l felicite personal pe Andrei Pennazio, să se fotografieze şi să scrie în caietul lui de impresii.

Expoziţia este deschisă până pe 10 decembrie şi face parte din cadrul proiectului „Tinere talente”, derulat de muzeul fălticenean în parteneriat cu Primăria Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul artist plastic Andrei Pennazio expune la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.
 Vizualizări articol: 1582 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tânărul artist plastic Andrei Pennazio expune la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei