Municipiul Suceava a găzduit sâmbătă, la orele amiezii, un eveniment cultural-artistic „cu priză” la public – lansarea cărţii „Forţa civică a femeilor”, cel de-al treilea volum dedicat de Andreea Paul femeilor contemporane din România.
Acesta conţine mărturiile, aşternute pe hârtie, a patru sucevence - Angela Zarojanu, Manuela David, Roxana Dumitrache și Daniela Ceredeev, ceea ce face ca Suceava să fie judeţul cel mai bine reprezentat la nivel naţional, cu cele mai multe femei simbol al forţei civice.
Evenimentul organizat de INACO și Asociaţia SEVA la Muzeul Bucovinei, a beneficiat de participarea unui public numeros (aprox. 120 de persoane), care a avut ocazia de a fi faţă în faţă și a discuta cu coordonatoarele volumului, Andreea Paul și Daniela Palade Teodorescu (revista Cariere).
Prezenţa primarului Sucevei, Ion Lungu, a fost apreciată atât de organizatori, cât și de participanţi, acesta înmânând celor două invitate speciale, coordonatoare ale volumului, placheta aniversară - Suceava 630 de ani de atestare documentară.
Cum participanţii la eveniment erau în majoritate femei, edilul sucevean a remarcat că de fiecare dată când a candidat, voturile femeilor au fost mult mai multe decât ale bărbaţilor, mulţumindu-le pentru susţinere.
Un alt set de medalii a fost oferit doamnelor implicate în proiect din partea Casei Corpului Didactic.
Partea artistică a evenimentului a constat într-un recital susţinut de prof. Elena Istrate – flaut, prof. Mihaelă Săveanu – flaut și prof. Ionuţ Ciubotariu – pian, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumescu” Suceava, cu o interesantă selecţie muzicală din repertoriul internaţional.
Participanţii la eveniment au avut ocazia de a pleca acasă cu cartea proaspăt lansată, nu doar cu semnăturile autorilor, ci și a personalităţilor sucevene din acest volum, sesiunea de autografe prelungindu-se destul de mult ca urmare a numărului mare de solicitări.
Autoarea cărţii, Andreea Paul, este una dintre cele mai carismatice femei de succes din România, președinte al think-tank-ului INACO (Iniţiativa pentru competitivitate), fost deputat în Parlamentul României și consilier în Parlamentul European.
Volumul își concentrează atenţia asupra unei conștiinţe feminine treze, care nu dă niciodată vina pe soartă, sărăcie sau guvern, ci caută să genereze schimbarea pornind din interior și construind treptat o lume mai bună. Fiecare poveste a celor 100 de femei este un exemplu de succes obţinut prin eforturi susţinute și dorinţa fermă de a realiza ceva pentru ele, pentru cei apropiaţi lor și, mai presus de orice, pentru comunitate.