Asociaţia culturală Punctart şi Teatrul Municipal „Matei Vişniec” deschid uşile pentru un nou spectacol, a cărui premieră va avea loc pe 14 noiembrie, de la ora 19:00.
Până atunci, cei care doresc au ocazia să fie prezenţi la teatru în cadrul unor repetiţii deschise ce vor avea loc în data de 8 noiembrie, de la ora 19:00 şi 9 noiembrie, de la ora 13:00 şi ora 19:00. La acestea, accesul este liber şi în limita locurilor disponibile.
„3 Surori” este un spectacol despre oameni aflaţi în căutarea fericirii, blocaţi în reprezentarea fericirii şi niciodată fericiţi. Prozorovii trăiesc în trecut, în viitor, dar niciodată în prezent, iar viaţa trece fără menajamente pe lângă ei, la fel ca anotimpurile.
Spectacolul are ca punct de pornire piesa de teatru "Trei Surori", de A. P. Cehov, tradusă şi adaptată de Raluca Rădulescu. Regia este semnată de Catinca Drăgănescu, scenografia şi costumele de Andreea Simona Negrilă, coregrafia este realizată de Simona Deaconescu şi Mariana Gavriciuc, light & video design-ul sunt creaţia lui Dan Băsu, iar muzica e "interior8". Coordonatoarea proiectului este Catrinel Bejenariu, cofondatoare Punctart. Distribuţia este formată din Cosmin Panaite, Delu Lucaci, Cristina Florea, Diana Lazăr, Clara Popadiuc, Sergiu Moraru, Cătălin Ștefan Mîndru, Horia Butnaru, Alexandru Marin, Sebastian Bădărău.
„3 Surori Loading Culture” este un proiect inedit de teatru şi cercetare culturală, destinat tinerilor, dezvoltat de o echipă interdisciplinară de peste 20 de artişti şi specialişti din Suceava, Iaşi, Bucureşti. Spectacolul „3 Surori” este al doilea proiect din cadrul platformei „Loading Culture”, o iniţiativă Punctart, un demers de familiarizare a generaţiei tinere cu un text universal privit dintr-o perspectivă modernă, un nou limbaj scenic care integrează noile tehnologii. Primul spectacol din cadrul platformei, „iHamlet”, produs în 2016 în colaborare cu Teatrul Excelsior din Bucureşti, se bucură de succes în rândul adolescenţilor şi a fost denumit de Cristina Modreanu în Dilema Veche „cel mai bun spectacol pentru publicul tânăr”.
Partenerii proiectului sunt Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală, Hubrica, Redu şi Asociaţia Mai Bine. Acest proiect cultural este cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi UNITER.
Durata spectacolului este de2h 40 min. (cu pauză), iar preţul unui bilet la premieră este 25 de lei. Relaţii şi rezervări, la telefon: 0759048677.