Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 4 oct 2017 - Anul XXII, nr. 225 (6641)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Istorie

Conferinţă, expoziţie de carte şi documente, proiecţii video, dezbateri, la Biblioteca Bucovinei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de Arte de la Biblioteca Bucovinei va avea loc luni, 9 octombrie, de la ora 13:00, conferinţa cu tema: „Despre Holocaust – Mărturii despre această tragedie conţinute în operele unor iluştri artişti originari din Suceava, Norman Manea şi Arnold Daghani. Există antisemitism şi negaţionism la Suceava? Cauze şi efecte ale fenomenelor aferente”, ce va fi susţinută de scriitoarea Angela Furtună. Evenimentul va fi organizat cu prilejul Zilei Memoriei Victimelor Holocaustului din Transnistria de sub regimul Antonescu. În cadrul evenimentului va fi vernisată şi o expoziţie de carte şi documente, vor putea fi vizualizate proiecţii video şi sunt bine-venite discuţiile şi dezbaterile. Acest program a fost creat în urmă cu mai bine de 12 ani de scriitoarea Angela Furtună, în cadrul unui proiect (iniţial personal, dar care apoi a fost instituţionalizat), de cinstire a memoriei tuturor victimelor regimurilor totalitare din secolul trecut (nazi-bolşevice, fascist-comuniste), de înţelegere a istoriei şi de educaţie/pedagogie a memoriei. Scopul proiectului este dezvoltarea armoniei şi a civilizaţiei comunicării, prin informare corectă, educaţie, artă şi cultură.

Ziua Naţională de Comemorare a Holocaustului este dedicată memoriei evreilor şi romilor victime ale politicilor rasiale româneşti. Data de 9 octombrie a fost aleasă şi stabilită prin Hotărâre de Guvern, plecând de la semnificaţia că în această zi, în 1941, a început deportarea evreilor din Bucovina de Sud în Transnistria. Bucovina revenise sub administraţia României conduse de Ion Antonescu în luna iunie a aceluiaşi an. Între 200.000 şi 400.000 se estimează a fi numărul victimelor evrei, conform Raportului Final recunoscut de statul român. Prima Zi Naţională de Comemorare a Holocaustului a fost ţinută în 2004.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Conferinţă, expoziţie de carte şi documente, proiecţii video, dezbateri, la Biblioteca Bucovinei.
 Vizualizări articol: 1149 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Conferinţă, expoziţie de carte şi documente, proiecţii video, dezbateri, la Biblioteca Bucovinei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei