Romfilatelia a emis şi a pus în circulaţie filatelică o emisiune care prezintă „A Şasea Jamboree Naţională a Cercetaşilor Români”, continuând astfel tradiţia filateliei româneşti de a sărbători această instituţie a copilăriei.
Jamboreea din România (RoJAM 2.0 17) este un program educaţional unic, implementat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României.
Cercetăşia responsabilizează prin practicarea democraţiei, dezvoltă potenţialul fiecărui individ şi al grupurilor, insuflându-le valori clare. Aproximativ 1.800 de tineri îşi schimbă perspectiva la RoJAM 2.0 17.
Misiunea Cercetăşiei în societatea româneasca este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem de valori clare, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, în care oamenii sunt împliniţi ca indivizi şi joacă un rol constructiv în societate.
Tabăra are loc în perioada 4-15 august 2017, la Cristian, în judeţul Braşov.
Prin cele 200 de activităţi organizate, RoJAM 2.0 17 îşi propune să creeze un program orientat spre stimularea educaţiei pentru ştiinţă şi tehnologie, identificarea de soluţii pentru dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale, precum şi pe încurajarea şi promovarea diversităţii în societatea românească.
Timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei reprezintă un cadru din Cristian, jud. Braşov, localitate ce va găzdui AŞasea Jamboree Naţională a cercetaşilor români. În imagine se poate vedea turnul bisericii fortificate din Cristian. Timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei simbolizează cercetăşia ca o mişcare globală, ce numără în prezent peste 40 de milioane de membri activi în 224 de ţări şi teritorii, fiind cea mai mare mişcare educaţională de tineret din lume. În imagine se pot vedea corturi ale cercetaşilor din diferite ţări, participante la o Jamboree Internaţională.
Timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei surprinde o imagine simbolică pentru cercetăşie, în care cercetaşii stau în jurul focului.
Timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei reflectă salutul cercetăşesc.
Emisiunea filatelică alcătuită din patru valori are un tiraj total de 55.440 de timbre. Au fost realizate şi 210 plicuri (FDC) echipate cu timbrele emisiunii, numerotate şi obliterate cu ştampila „prima zi”.