La Muzeul de Istorie Suceava, în Sala Foaier, va avea loc joi, 27 aprilie, la ora 18:00, un vernisaj expoziţie - Ilustraţie de carte pentru copii şi prezentare de carte „Zum Luluş / poezii pentru culcuş” (poezie Elena Răileanu, ilustraţie carte Ana-Maria Ovadiuc). Prezintă conf. univ. dr. Sabina Fînaru, membru USR. Evenimentul cultural se înscrie în cadrul programului Festivalului Literar Internaţional Româno-German „LECTORA”, ediţia a V-a, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Muzeul Bucovinei şi Forumul Democrat al Germanilor din Bucovina, în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România - Filiala Suceava şi Asociaţia Italienilor din România.
În postfaţa cărţii „Zum-Luluş”, prof. univ. doctor Sanda-Maria Ardeleanu a scris: „Elena Răileanu şi Ana-Maria Ovadiuc ne bat din nou la poarta inimii pentru a ne fermeca, dar şi pentru a ne intriga prin lipsa de răspuns la toate frământările noastre legate de Creaţie. Şi totuşi, această sublimă plachetă de versuri izvorâte din aparent banalul cotidian, înscrise pe tuşele vesele şi abundent colorate de imagini picturale, demonstrează, dacă mai era nevoie, că limbajul, sub diferitele lui forme, se manifestă în mod direct precum orice altă activitate umană, specifică şi uşor de identificat. Substanţa poeziei e folosită, vai, pentru a câta oară!, pentru a exprima un sens subiectiv pornind de la un conţinut obiectiv, prin intermediul atitudinii sau stării de spirit a creatorului. Să transformi un <Cuier> în muză şi să-l umanizezi, creându-i un destin până la <cimitir> ilustrează cât se poate de bine raportul pe care limbajul poetic sau pictural îl întreţine cu lumea extralingvistică, ajutându-ne să o cunoaştem.”
Tot Sanda-Maria Ardeleanu a adăugat în postfaţa cărţii: „Dragi Doamne ale artei cuvântului şi culorii, ne-aţi înfrumuseţat lumea pe care nu o mai vedeam, ne-aţi uimit şi ne-aţi intrigat deopotrivă, ne-aţi făcut să iubim viaţa şi, mai mult, să ne vorbim Unul Altuia în cuvinte şi forme grafice inegalabile”.