Clubul Rotary Suceava Bucovina, în parteneriat cu Teatrul Municipal „Matei Vişniec” Suceava și Societatea Scriitorilor Bucovineni, organizează cea de-a IV-a ediţie a Concursului de dramaturgie „Matei Vișniec”.
Lucrările vor fi trimise până la data de 4 mai 2017
La concurs pot participa elevi din clasele IX-XII din liceele/colegiile din România, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor şi nu au debutat editorial.
Potrivit regulamentului, sunt acceptate în concurs lucrări nepublicate şi nepremiate la alte concursuri literare, tehnoredactate cu diacritice.
Lucrările semnate vor fi trimise până la data de 4 mai 2017 pe adresa electronică: concursdramaturgie@yahoo.com.
Lucrările vor fi însoţite de un CV al elevului - care va conţine numele şi prenumele, locul şi data naşterii, studii, activitatea literară, adresa completă, numărul de telefon şi adresa electronică.
Fiecare participant are dreptul de a se înscrie în concurs cu o piesă scurtă de maximum zece pagini, cu maximum cinci personaje.
Laureatul va fi anunţat până pe 10 mai pentru a fi prezent la festivitatea de premiere
Juriul, stabilit de Societatea Scriitorilor Bucovineni - alcătuit din profesori, scriitori, membri ai Uniunii Scriitorilor din România - va face o preselecţie a textelor trimise. Primele zece piese - selectate în urma jurizării - vor fi trimise dramaturgului Matei Vişniec, care va alege cea mai valoroasă lucrare din acest an, ce va primi Premiul „Matei Vişniec” pentru dramaturgie oferit de Clubul Rotary Suceava Bucovina.
Lucrările intră în patrimoniul Concursului de dramaturgie „Matei Vișniec”.
Laureatul va fi anunţat până la data de 10 mai a.c. pentru a fi prezent la festivitatea de premiere din cadrul Zilelor Teatrului „Matei Vişniec”, care vor avea loc pe 15 mai, la Suceava.
Organizatorii asigură transportul, cazarea şi masa laureatului, dacă este cazul.
În eventualitatea în care laureatul doreşte să fie însoţit şi de alte persoane, acestea trebuie să suporte integral toate cheltuielile, iar organizatorii trebuie anunţaţi până pe data de 12 mai, pentru a face rezervările necesare.
Textul premiat va fi publicat în paginile revistei „Bucovina literară”
La decernarea premiului, laureatul se va bucura de o lectură publică a textului premiat, susţinută de actori sau elevi.
Textul premiat va fi publicat în paginile revistei „Bucovina literară”.
Bibliografia recomandată de dramaturgul Matei Vişniec elevilor care vor să participe la concurs este următoarea: Eugen Ionescu - „Rinocerii”, Samuel Beckett - „Aşteptându-l pe Godot”, Fridrich Dürrenmatt - „Biderman şi incendiatorii”, Marin Sorescu - „Iona”, Luigi Pirandello - „Şase personaje în căutarea unui autor”, Horia Lovinescu - „Jocul vieţii şi al morţii în deşertul de cenuşă”, Mihail Sebastian - „Steaua fără nume”, Alina Nelega - „Amalia respiră adânc”, Vlad Zografi - „Petru sau petele din soare”.