Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 18 mar 2017 - Anul XXII, nr. 62 (6478)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Flori simbol de ţară”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Flora, una dintre temele apreciate şi îndrăgite de pasionaţii filateliei, este abordată şi în acest an de Romfilatelia în cadrul emisiunii de mărci poştale „Flori simbol de ţară”.

Emisiunea, care aduce în atenţie floarea simbol a câtorva state europene, alături de drapelul lor naţional, este alcătuită din patru timbre şi intră în circulaţie începând de astăzi, 17 martie 2017.

 

Bujorul şi busuiocul - România şi Republica Moldova

Floarea simbol naţional al României, reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 1,50 lei, este bujorul, Paeonia peregrina, floare cunoscută şi sub numele de Palma-Maicii-Domnului sau Rujioară sau Băbărujă. Este o specie de floare unică în Europa, protejată în cinci rezervaţii naturale în Teleorman, Mureş, Olt, Dolj şi Giurgiu.

În cultura populară, bujorul este adesea asociat cu dorul, cu frumuseţea fizică sau cu dragostea.

Floarea simbol a Republicii Moldova este busuiocul, a cărui imagine este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei.

În stânga Prutului este una dintre cele mai iubite şi mai cântate plante. În virtutea uleiurilor aromatice deosebite şi a proprietăţilor conservante, busuiocul este folosit în riturile Bisericii Ortodoxe la producerea apei sfinţite (agheasma), având rolul de a alunga spiritele rele.

În tradiţia autohtonă această plantă este considerată o floare a dragostei şi a norocului, iar în medicina populară este folosită pentru îmbunătăţirea memoriei şi ca remediu antistres.

 

Irisul şi trandafirul - Croaţia şi Bulgaria

Floarea naţională a Republicii Croaţia, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei, este Iris croatica.

În anul 2000, Academia Croată de Arte şi Ştiinţe a proclamat Perunika floarea naţională a Croaţiei.

Iris croaticase distinge de multe alte subspecii, în primul rând prin măreţia tuturor părţilor plantei, cu flori de formă ovală şi mult mai bogate. Frumuseţea florilor de iris o putem admira vara şi toamna.

Despre floarea superbă de culoare violet fitoterapeuţii susţin că este un remediu simplu care ţine sub control o mare varietate de boli.

Trandafirul, Rosa damascena, a cărui imagine este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei, este floarea simbol a Bulgariei.

Trandafirul Rosa damascena sau Trandafirul de Kazanlâk este o plantă cu flori extrem de parfumate din care se obţine ulei esenţial, dulceaţă şi sirop. Din acest soi de trandafir se extrage cu 30% mai mult ulei decât din oricare alt trandafir. Florile de culoare roz au aproximativ 30 de petale, de unde şi numele de Trigintipetala.

Gama variată de produse cosmetice care au arome delicate de trandafir sunt denumite ,,aurul bulgar” sau ,,lichidul de aur”.

Tirajul total al emisiunii este de 54.640 de timbre. Emisiunea filatelică este completată cu două plicuri „prima zi” (200 de seturi).

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Flori simbol de ţară”.
 Vizualizări articol: 1603 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Emisiunea de mărci poştale „Flori simbol de ţară”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei