La Galeria de Artă „Ion Irimescu” Suceava s-a deschis, în întâmpinarea zilei de Mărţişor, expoziţia cu genericul „Miniaturi de Martie” realizată de membrii Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava.
Artiştii expozanţi au vorbit despre momentul regenerator al primăverii şi despre lucrările lor
Lucrările miniaturale (pictură, grafică, tapiserie), „lucrări gândite - aşa cum a spus la deschidere prof. Niculai Moroşan, preşedintele filialei locale - ca nişte cadouri pentru cei dragi”, poartă semnăturile artiştilor plastici Iulia Andrieş, Iulian Asimionesei, Sorin Baciu, Roxana Bliorţu, Ovidiu Buzec, Cătălin Chifan, Oana Chilariu, Ioan Coţofan, Victor Foca, Georgeta Gheorghiu, Eugenia Goraş, Adina Grosari, Oana Ruxandra Hrişcă, Marcela Larionescu, Oana Miron, Niculai Moroşan, Viorica Moruz, Puşa Pâslaru, Mihai Pânzaru PIM, Lucia Puşcaşu, Dumitru Rusu, Camelia Rusu Sadovei, Vasile Anghel Siminiuc şi Constantin Ungureanu BOX.
Salutând publicul participant, artiştii expozanţi prezenţi la vernisaj au vorbit despre momentul regenerator al primăverii şi despre lucrările lor, exprimându-şi totodată speranţa că vor reuşi să obţină un spaţiu mai generos pentru amenajarea unei galerii de artă.
Expoziţia „Miniaturi de Martie” este „Salonul de primăvară” din anii anteriori
Dacă Viorica Moruz s-a referit la o „lucrare de suflet” în care apare un vas care i-a aparţinut bunicii sale, iar Oana Ruxandra Hrişcă a spus că „această expoziţie de primăvară ar putea constitui un punct de plecare pentru încurajarea tinerilor artişti de a întări rândurile filialei”, Lucia Puşcaşu a apreciat expoziţia ca fiind „plină de lumină şi culoare”.
La rândul lor, Marcela Larionescu şi Camelia Rusu Sadovei au vorbit despre lucrările realizate, în primul caz „în tehnica macrameului”, respectiv cu „flori de sezon”, iar Sorin Baciu a mărturisit că întâmpină primăvara „cu un mănunchi de cioate”, obiecte de studiu pentru elevii săi de la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” Suceava.
Şi dacă pentru Cătălin Chifan în centrul atenţiei se află femeia (în cele trei portrete realizate cu cuţitul de paletă), iar Mihai Pânzaru PIM aduce un omagiu anotimpului regenerator prin câţiva iepuraşi de Paşte, Anghel Vasile Siminiuc a spus că expoziţia „Miniaturi de Martie” este, de fapt, „Salonul de primăvară” din anii anteriori.
Finalul muzical a fost oferit de Ana Creangă, elevă la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (clasa prof. Daniel Dragomirescu), care a interpretat la chitară o piesă medievală şi una din folclorul nipon.