Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 6 feb 2017 - Anul XXII, nr. 27 (6443)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pe 20 februarie

Proiectul "10 pentru folclor", ediţia a II-a, debutează la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul "10 pentru folclor", ediţia a II-a, va debuta luni, 20 februarie, la ora 12:00, la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” din municipiul Suceava. Tot în aceeaşi zi, dar de la ora 18:00, Caravana "10 pentru folclor" se va afla la Ciocăneşti. Proiectul "10 pentru folclor" se va desfăşura anul acesta în perioada 20-24 februarie şi se doreşte a fi un eveniment de succes, cu impact în rândul publicului.

Iniţiatoarea proiectului "10 pentru folclor", Mihaela Bârsan, ne-a spus că s-au definitivat pregătirile pentru evenimentele cuprinse în programul proiectului, întâlnirile-spectacol, după următorul program: 21 februarie, la ora 12.00, în comuna Bogdăneşti, iar de la ora 16.30, la Fântânele; 22 februarie, la ora 13.00, în comuna Cacica (Solonețu Nou), iar la ora 16.30, la Todireşti; 23 februarie, de la ora 14.00, la Zamostea, de la ora 18.00, la Udeşti; 24 februarie, de la ora 13.00, la Şcheia (Sf. Ilie), iar la ora 16.30, la Cornu Luncii.

Cei „10 pentru folclor” din acest an sunt: Grigore Gherman, Andra Matei, Constantin Irimia, Loredana Ceică, Leonard Zamă, Mihaela Bârsan, Costinel Leonte, Giani Leonte, Angelica Flutur, Iulian Florea. "10 pentru folclor" se adresează în mod special elevilor, de aceea a avut în vedere cei trei factori decisivi din viaţa fiecărui copil: familia, şcoala şi biserica.

 

De Dragobete, la Cornu Luncii, final de proiect 2017

Cele zece întâlniri-spectacol din 2017 vor fi la cel mai înalt nivel. „Caravana folclorului” se va opri de Dragobete, pe 24 februarie, în ziua în care se sărbătoreşte dragostea, în comuna Cornu Luncii, unde organizatorii pregătesc închiderea ediţiei din acest an a proiectului. Urmează ca în luna septembrie a acestui an să fie organizată gala în care se vor anunţa oficial rezultatele obţinute în urma ediţiei din acest an a proiectului „10 pentru folclor”. Mihaela Bârsan ne-a spus că pe parcursul celor zece întâlniri vor fi şi multe surprize, vor fi invitaţi şi alţi artişti consacraţi.

La fel ca şi anul trecut, Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu” Suceava va participat cu tot efectivul la proiect, pe baza unui parteneriat încheiat între iniţiatorii proiectului „10 pentru folclor” şi Consiliul Judeţean Suceava. Proiectul „10 pentru folclor” este organizat de Televiziunea Intermedia, Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava, Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Primăria municipiului Suceava, Uniunea Polonezilor din România, cărora li se alătură Primăria Ciocăneşti, Primăria Bogdăneşti, Primăria Fântânele, Primăria Cacica, Primăria Todireşti, Primăria Zamostea, Primăria Udeşti, Primăria Şcheia, Primăria Cornu Luncii, Asociaţia „Plai străbun”.

 

120 de ore opţionale de folclor, în 40 de şcoli din judeţ, după prima ediţie

După prima ediţie a proiectului, organizatorii se declară mulţumiţi că au reuşit să obţină 120 de ore opţionale de folclor, în 40 de şcoli din judeţul Suceava. Aceste rezultate le aparţin, în egală măsură, artiştilor care au acceptat să susţină „această cauză nobilă”, fără a avea vreo pretenţie financiară, primarilor, directorilor de şcoli, elevilor şi părinţilor lor, care, în final, au fost de acord ca în aceste şcoli să existe un opţional de folclor. Chiar dacă o parte dintre artiştii care au participat anul trecut la proiect (George Sârbu, Constantin Mândrişteanu şi Alexandru Brădățan) nu se mai regăsesc pe afiş, ei sprijină în continuare iniţiativa proiectului şi sunt alături de organizatori. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul "10 pentru folclor", ediţia a II-a, debutează la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava.
 Vizualizări articol: 1636 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Proiectul "10 pentru folclor", ediţia a II-a, debutează la Şcoala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Gutui cu caimac (desertul sultanei) Cei ce au îndrăgit serialele istorice turceşti au remarcat, probabil, că frumoasele vremii şi mai ales sultanele aveau ca desert preferat un preparat cu aspect apetisant, de culoare roşie, cu moţ de frişcă. Este vorba despre gutuile glasate... Citeşte