La Real ArtGallery s-a deschis, la începutul acestei săptămâni, expoziţia de pictură care prezintă lucrările realizate de Luminiţa Bogdan - Johann, artistă care a frecventat cursurile Şcolii Populare de Artă Suceava la începutul anilor ’80.
O surpriză pusă la cale de Vasile Bogdan, împreună cu o fostă colegă de liceu
Expoziţia, organizată de Centrul Cultural „Bucovina” şi Real Hyper Magazine SRL Suceava, a fost vernisată chiar de ziua de naştere a artistei, dar în lipsa ei întrucât aceasta se află în Germania, şi a fost o surpriză pusă la cale de soţul său, Vasile Bogdan, împreună cu o fostă colegă de liceu, Elena Bădăluţă, şefa Biroului Organizare, Salarizare, Resurse Umane din cadrul Centrului Cultural „Bucovina”.
Expoziţia a fost deschisă în prezenţa directorului Real Hyper Magazine SRL Suceava, Aurora Bârzu, a graficianului Mihai Pânzaru PIM, a pictorului Iosif Csukat (fost coleg cu artista expozantă la Şcoala Populară de Artă Suceava), a membrilor familiei şi a unor prieteni ai artistei.
Luminiţa Bogdan i-a avut ca profesori pe Ion Mureşan şi Virgiliu Parghel
Luminiţa Bogdan, care lucrează în Germania de mai mulţi ani, i-a avut ca profesori la şcoala de artă (1979-1982) pe Ion Mureşan şi Virgiliu Parghel.
La Suceavaa expus în anii 1981 (Galeria de Artă - Centru) şi 1982 (IUPS şi Star Mod).
În anul 1984 a obţinut Locul I la grafică la Festivalul Naţional „Cântarea României”.
În anul 2009 l-a cunoscut pe desenatorul, pictorul şi artistul fotograf Dieter Hiesserer, care i-a influenţat maniera de expresie plastică determinând-o să treacă de la stilul clasic-modern la pictura abstractă.
În străinătate a avut expoziţii personale în Elveţia (Basel, 2009) şi în Germania (Bochum, 2012 şi Dusseldorf, 2013).
Expoziţia de la Real Art Gallery poate fi vizionată până la sfârşitul lunii noiembrie
Luminţa Bogdan - Johann a revenit acum, după mai bine de trei decenii, pe simeze sucevene.
În cotidianul Zori Noi, prof. Virgiliu Parghel publica, la data de 14 august 1984, un text prin care semnala deschiderea unei expoziţii de pictură şi grafică a Şcolii Populare de Artă Suceava, expoziţie care reunea 67 de lucrări de pictură, grafică şi sculptură „semnate de 16 elevi şi absolvenţi, câţiva dintre ei laureaţi ai Festivalului Naţional <Cântarea României>”.
Între expozanţi, profesorul Parghel sublinia prezenţa Luminiţei Bogdan, care promitea „o frumoasă evoluţie”, dar şi pe cea a lui Iosif Csukat, un „pastelist talentat”, care se remarca prin „ritm şi armonie”.
Expoziţia Luminiţei Bogdan - Johann de la Real Art Gallery, care prezintă publicului 28 de lucrări realizate pe parcursul mai multor ani, poate fi vizionată până la sfârşitul lunii noiembrie a.c.