Aproximativ 200 de suceveni au aplaudat la scenă deschisă evoluţia actorilor care au jucat pe 10 octombrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, în spectacolul de teatru „Un bărbat pentru Sara”. Piesa lui Sam Bobrick, un veteran al scenei americane, cu sute de reprezentaţii de succes pe Broadway, a fost alegerea producătorului Mişu Predescu şi a regizorului Claudiu Goga. Publicul sucevean a râs în hohote, s-a amuzat la replicile spumoase spuse de actorii Diana Cavallioti şi Andi Vasluianu, care au avut rolurile principale în piesă, dar şi de Emilia Popescu, Radu Gabriel, „mustăciosul” de la grupul „Vouă”, care l-a înlocuit pe Constantin Cotimanis, ce avea o premieră la Bucureşti, şi Andreea Vasile. Sucevenii, deşi puţini la număr faţă de capacitatea sălii de spectacol (700 de locuri), au „savurat” intriga conjugală a piesei, situaţiile comice în care ajung personajele aflate într-un living de apartament din New York.
Intrigi, reflecţii asupra vieții
Personajul principal este Sara Hastings, interpretată de actriţa Diana Cavallioti, o tânără care trăieşte în New York, devotată carierei de avocat, proceselor şi laptopului de care nu se desparte niciodată, o tânără care este atât de ocupată încât nu poate spune "da" nici unei aventuri, darămite unei poveşti de iubire... până la un moment dat. Mătuşa Martha, rol jucat de Emilia Popescu, vrea să îi schimbe viaţa cu orice preţ şi să o mărite pe nepoata sa. Mătuşa, o aventurieră, se autodefineşte: "la vârsta ta eram căsătorită a doua oară".
Verdictul mătuşii Martha este clar: Sara trebuie să se mărite cât mai repede şi se ocupă personal de asta. Îi caută bărbaţi. Și îi livrează direct în apartament cu ajutorul lui Noogie (Radu Gabriel), om bun la toate, „cel mai blajin interlop”. Rezolvă "clienţii" cu "o lovitură uşoară la mansardă". Prima victimă: Brandon (Andi Vasluianu). Tânăr cu pierderi de memorie (din cauza loviturii, a "mansardei" afectate), simpatic, vorbăreţ, dar gata logodit cu domnişoara Heather, rol interpretat de Andreea Vasile. Intriga dintre personaje scoate la iveală adevăruri, ipoteze sincere despre căsnicie, despre familie, despre copii. Comicul din fiecare replică îl face pe spectator să se amuze, dar poate să fie şi un moment de reflecţie asupra vieţii. O idilă în doi, în trei? Spectatorul a fost cel care a descoperit asta. Mătuşa Martha s-a dovedit pregătită cu o soluţie de rezervă pentru nepoata sa. Astfel că surpriza de final a fost aceea că i-a „livrat” nepoatei, tot cu ajutorul „blajinului interlop”, un nou potenţial soţ, de această dată „un tânăr de culoare”, spre amuzamentul întregii săli. Publicul s-a distrat pe cinste timp de două ore, iar la final s-a ridicat în picioare şi a aplaudat minute în şir actorii aflaţi pe scenă.