Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 12 oct 2016 - Anul XXI, nr. 239 (6352)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semnal editorial

„Geopolitica frontierelor României în contextul crizei ucrainene”, o lucrare fundamentată pe valorificarea unei vaste bibliografii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Istoricul Daniel Hrenciuc a scos recent de sub tipar, sub eticheta Editurii Mega din Cluj-Napoca, volumul intitulat „Geopolitica frontierelor României în contextul crizei ucrainene”, lucrare fundamentată, aşa cum precizează autorul într-un „Argument”, pe „valorificarea unei vaste bibliografii reactualizate în mod constant, reprezentată de către contribuţiile unor recunoscuţi specialişti români şi străini, analize şi comentarii aparţinând unor specialişti reputaţi, alături de introducerea unor documente identificate în cursul unor stagii de cercetare efectuate în arhivele din România”.

„În contextul actual al crizei ucrainene care îndeamnă la soluţii pragmatice şi remobilizează interesul specialiştilor asupra arealului geopolitic al Europei de Sud-Est - scrie Daniel Hrenciuc - ne-am concentrat atenţia asupra evenimentelor din Ucraina şi a implicaţiilor acestora asupra geopoliticii frontierelor României”.

Lucrarea, structurată pe VI capitole („Consideraţii metodologice şi istoriografice”, „Geopolitica - obiect şi domeniu de cercetare”, „Spaţiul etnic românesc. Repere fundamentale”, „Ucraina: geopolitică şi geoistorie”, „Criza ucraineană: origine, evoluţie, implicaţii”, „Criza ucraineană şi implicaţiile sale asupra României”), urmate de „Concluzii” şi de o „Bibliografie selectivă”, accentuează faptul că gestionarea comună în spirit european a acestor probleme „reprezintă o garanţie pentru un viitor sigur, într-o lume dominată mult timp de obsesia echilibrului de putere”.

Concluzia finală, pe care o conturează autorul lucrării, este că „România şi Ucraina ar putea încheia, pe fondul crizei, un parteneriat strategic care le-ar putea aduce avantaje multiple, într-un context geopolitic complicat inclusiv de recentul Brexit”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Geopolitica frontierelor României în contextul crizei ucrainene”, o lucrare fundamentată pe valorificarea unei vaste bibliografii.
 Vizualizări articol: 1570 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
„Geopolitica frontierelor României în contextul crizei ucrainene”, o lucrare fundamentată pe valorificarea unei vaste bibliografii5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei