Romfilatelia pune în circulaţie, începând cu data de 15 iulie a.c., cu ocazia Zilei Mărcii Poștale Românești, o emisiune cu tematică istorică intitulată „Sibiu, 825 de ani de atestare documentară”.
Prima atestare documentară a oraşului Sibiu datează din anul 1191
Prima atestare documentară a oraşului Sibiu datează din anul 1191, într-un document emis de Papa Celestin al III-lea în data de 20 decembrie. În această etapă timpurie a aşezării coloniştilor saşi în zonă, aceştia au adus cu ei obiceiurile şi cunoştinţele lor despre meşteşuguri, mult avansate faţă de ceea ce se întâlnea la acel moment în Transilvania.
Organizarea lor s-a făcut în bresle, iar primul regulament de funcţionare datează din 1376 şi menţionează un număr de 19 bresle, cu 25 de branşe meşteşugăreşti. În comparaţie, în aceeaşi perioadă în Germania, la Ulm, existau 17 bresle, iar la Augsburg 15 bresle.
Breslele își asumau şi sarcina apărării oraşului supraveghind turnurile şi bastioanele. Cele patru porţi de intrare în Sibiu erau date în sarcina breslelor croitorilor (Poarta Turnului), cizmarilor (Poarta Ocnei), măcelarilor (Poarta Cisnădiei) şi pielarilor (Poarta Elisabeta).
La începutul secolului al XVI-lea, Sibiul se prezenta ca o cetate prosperă, în plină dezvoltare, numărul breslelor trecând de 30, iar armurierii, artificierii, tipografii şi orfevrierii duceau faima Sibiului peste hotare.
Emisiunea filatelică „Sibiu, 825 de ani de atestare documentară” are un tiraj total de 20.990 de timbre
Timbrele emisiunii, machetate de graficianul Mihai Vămășescu, reproduc imaginea unui tablou al cărui autor este Franz Neuhauser cel Tânăr, „Vedere generală a oraşului Sibiu la 1808”, lucrare care se află în patrimoniul Muzeului Naţional Brukenthal. În grafica celor două mărci poștale ale emisiunii este inclusă stema actuală a oraşului Sibiu. Pe manşeta blocului emisiunii, prezentat într-un album filatelic, sunt reproduse detalii dintr-un document păstrat la Direcţia Judeţeană Sibiu a Arhivelor Naţionale, un certificat eliberat de Breasla tâmplarilor din Sibiu, datat 1798, pe care figurează o panoramă a oraşului din acea perioadă.
Emisiunea filatelică „Sibiu, 825 de ani de atestare documentară” are un tiraj total de 20.990 de timbre tipărite în sistem offset la patru culori pe hârtie cromo-gumată.
Au fost realizate și 445 de plicuri „pria zi” (FDC), echipate cu timbrele emisiunii (din care 225 în album filatelic), precum și 200 de seturi de cărți poștale maxime.