Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” din Fălticeni, în parteneriat cu Muzeul de Artă „Ion Irimescu” şi Primăria municipiului Fălticeni, desfăşoară în aceste zile o serie de activităţi interactive în cadrul programului „Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
Pictură pe pastă ceramică şi atelier de desen după grafica Maestrului Irimescu
Dacă pe data de 18 aprilie la Şcoala „Ion Irimescu” s-au desfăşurat două activităţi de pictură pe pastă ceramică, la care au participat elevii clasei a II-a SBS „Fluturaşii”, îndrumaţi de prof. înv. primar Carmen Suliman şi prof. înv. primar Silvia Moroşan, precum şi elevii din clasa a IV-a SBS coordonaţi de înv. Iuliana Săvoaia şi înv. Lucica Pavel, pe data de 19 aprilie, în Sala „Pictor Aurel Băeşu” din cadrul Muzeului de Artă, a avut loc un atelier de desen după grafica Maestrului Irimescu, realizat de elevi de la aceeaşi şcoală fălticeneană, din clasa a III-a SBS, coordonaţi de înv. Elvira Hodl şi prof. înv. primar Cătălina Purdilă, şi clasa a II-a A, îndrumaţi de prof. înv. primar Irina Ceparu, activitate care s-a încheiat cu vizitarea muzeului.
Modelaj în lut şi plastilină, încondeiere de ouă, grafică şi colaje inspirate din opera Maestrului Irimescu
Seria activităţilor educativ-recreative a continuat miercuri, 20 aprilie, cu cea de-a III-a ediţie a Proiectului „Ucenici în atelierul Maestrului Ion Irimescu”, care s-a desfăşurat tot în Sala „Pictor Aurel Băeşu”.
Proiectul, care reprezintă rezultatul colaborării dintre Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea” şi Muzeul de Artă „Ion Irimescu” Fălticeni, a primit în anul şcolar anterior Diploma de laureat la nivel judeţean şi a participat la etapa naţională a competiţiei „O activitate de succes în săptămâna <Şcoala altfel>”. Coordonatorii proiectului din partea Şcolii „Ioan Ciurea” sunt prof. Zaharia Aurora, prof. Dan Ermolania şi prof. Marius-Claudiu Pintilii, iar din partea Muzeului „Ion Irimescu”, documentarist Teodora Moroşanu, secondată de înv. pensionar (colaborator) Maria Moroşanu. În cadrul acestui proiect, elevii din trei clase gimnaziale desfăşoară activităţi de modelaj în lut şi plastilină, încondeiere de ouă, grafică şi colaje inspirate din opera Maestrului Irimescu.
„Atelier de colaje după grafica Maestrului Irimescu” şi „Atelier de pictură pe figurine din pastă ceramică cu tematică pascală”
În ziua de 21 aprilie, între orele 9.00-12.00, programul continuă cu un „Atelier de colaje după grafica Maestrului Irimescu”, activitate pe care o vor realiza elevii clasei I SBS, coordonaţi de înv. Olimpia Buduşanu şi prof. Iuliana Ivanov.
Programul „Şcoala altfel” se va încheia pe data de 22 aprilie cu un „Atelier de pictură pe figurine din pastă ceramică cu tematică pascală”, la care vor lua parte elevii clasei a II-a SBS, îndrumaţi de profesorii înv. primar Maria Ciocoiu şi Alice Catrina.
La realizarea atelierelor de grafică s-au folosit ca sursă de inspiraţie albumele de artă din Fondul „Ghe. A.M. Ciobanu”, aflate la Muzeul de Artă „Ion Irimescu”.