Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina (CCB), care a prezentat ieri într-o conferinţă de presă concluziile asupra Raportului de activitate pe anul 2015 întocmit de Comisia de evaluare a managementului instituţiei, a declarat, avându-i alături de el pe directorii departamentelor din subordine, că „vrem să scoatem în evidenţă Centrul Cultural Bucovina, unul dintre cele mai bune din ţară!”.
În anul 2015 au fost realizate 476 de proiecte culturale, faţă de 186 prevăzute în programul minimal
Dacă anul trecut, când Comisia de evaluare a analizat activitatea desfăşurată în anul 2014, raportul menţiona că au fost realizate 118 proiecte culturale (faţă de 66 prevăzute în programul minimal al contractului de management), iar veniturile au fost realizate în proporţie de 107,31%, raportul pentru anul 2015 subliniază faptul că au fost realizate 476 de proiecte culturale (faţă de 186 prevăzute în programul minimal), iar veniturile au fost realizate în proporţie de 112,12 %.
Nota finală a evaluării anuale a managementului CCB este, ca şi cu un an în urmă, maximă (10), iar după prezentarea concluziilor raportului comisia îi recomandă lui Viorel Varvaroi „continuarea managementului acestei instituţii”.
„Toţi indicatorii prevăzuţi în programul minimal al contractului de management - a declarat el - au fost realizaţi şi depăşiţi, unii chiar dublaţi. Am satisfacţia că activitatea CCB s-a desfăşurat la nivelul cerinţelor Consiliului Judeţean Suceava!”.
Există şi anumite aspecte care creează probleme în buna desfăşurare a activităţii instituţiei
Accentuând faptul că a ţinut să-i aibă alături de el pe directorii departamentelor din subordine „care au contribuit în mod direct la obţinerea acestor rezultate”, Viorel Varvaroi s-a referit şi la Calendarul acţiunilor culturale propuse pentru anul 2016, calendar care urmează a fi aprobat peste câteva zile într-una din şedinţele CJ Suceava.
Spunând că este mulţumit de activitatea celor trei directori care conduc direcţiile circumscrise CCB, Viorel Varvaroi a declarat că acţiunile cuprinse în acest calendar „vor fi realizate la un nivel calitativ superior”.
Ceea ce nu înseamnă că nu există şi anumite aspecte care creează probleme în buna desfăşurare a activităţii instituţiei (lipsa unor spaţii corespunzătoare pentru Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, situaţia încă neclarificată cu privire la obţinerea unor spaţii în noua clădire a cinematografului Modern, necesitatea suplimentării numărului de salariaţi...).
„Trebuie să gândim programe şi proiecte şi să găsim soluţii ca să salvăm patrimoniul cultural imaterial”
Asupra acestor aspecte s-au pronunţat şi cei trei directori de departamente. Dacă Tamira Gonda Cojocariu, directorul Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu”, a spus că membrii ansamblului nu mai au unde să facă repetiţii, iar sala „Dom Polski” va deveni în curând indisponibilă întrucât va intra în renovare, Călin Brăteanu, directorul Centrului pentru Conservarea şi promovarea Culturii Tradiţionale, s-a arătat îngrijorat de faptul că ansamblurile şi grupurile artistice de amatori rămân fără oameni pentru că mulţi dintre ei pleacă să lucreze în străinătate. „Trebuie - a subliniat el - să gândim programe şi proiecte şi să găsim soluţii ca să salvăm patrimoniul cultural imaterial”. La rândul său, Ion Băiţan, directorul Şcolii de Arte „Ion Irimescu” Suceava, care s-a referit şi el tot la problema lipsei de spaţiu pentru activităţile desfăşurate, s-a adresat colegilor săi spunându-le că „trebuie să colaborăm şi să ne sprijinim unii pe alţii”.
La final, managerul Viorel Varvaroi a mulţumit întregului colectiv al CCB pentru activitatea desfăşurată, tuturor colaboratorilor din judeţ, dar şi presei şi, nu în ultimul rând, instituţiilor cu care CCB colaborează şi realizează acţiuni în parteneriat.