Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 feb 2016 - Anul XXI, nr. 29 (6142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Filatelie

Emisiunea de mărci poştale „Florile spinilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Romfilatelia a emis şi a pus în circulaţie filatelică o emisiune de mărci poştale intitulată „Florile spinilor”, care prezintă specii care îmbină frumuseţea florilor cu armura spinilor.
Timbrul, cu valoarea nominală de 4,70 lei, reproduce imaginea plantei Dipsacus fullonum, cunoscută sub numele comun de varga ciobanului, o plantă viguroasă, cu tulpina înaltă de 50-200 cm, muchiată şi spinoasă. Receptaculul comun este un aranjament cilindro-conic ce conţine numeroase flori tubuloase de culoarea lavandei.
Timbrul, cu valoarea nominală de 5,00 lei, reproduce imaginea plantei Centaurea solstitialis, o plantă anuală din familia Asteraceae, nativă în Bazinul Mediteranei. În stadiul vegetativ, aceasta formează o rozetă de frunze nespinoase, iar pe măsură ce se apropie vara, produce o tulpină înaltă de 10-100 cm. Planta înfloreşte vara târziu, după solstiţiu, până la începutul toamnei. Florile sunt de culoare galben intens, de formă alungit globuloasă şi prezintă la bază apendici spinoşi lungi şi ramificaţi.
Timbrul, cu valoarea nominală de 6,00 lei, reproduce imaginea plantei Echinops ruthenicus. Această specie face parte din aceeaşi familie cu floarea-soarelui, familia Asteraceae. Echinops ruthenicus este o specie perenă care creşte până la 70 cm înălţime, are frunze pieloase cu segmente adânc serate şi spinoase. Vara târziu produce flori globuloase, de culoare albastru viu, uşor de observat pe colinele însorite. Este răspândită în Balcanii de Est, Caucaz, Crimeea, Asia de Sud-Vest şi Siberia.
Timbrul, cu valoarea nominală de 8,10 lei, reproduce imaginea plantei Ononis spinosa, cunoscută în popor drept osul iepurelui. Planta, care aparţine familiei Fabaceae, este un mic arbust, înalt de 30-60 cm, cu rămurelele tulpinii foarte spinoase. Frunzele sunt trifoliate în partea inferioară a tulpinii, iar florile sunt de culoare roz.

Emisiunea „Florile spinilor” poate fi achiziţionată din magazinele filatelice din Bucureşti şi din ţară.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Emisiunea de mărci poştale „Florile spinilor”.
 Vizualizări articol: 1024 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Emisiunea de mărci poştale „Florile spinilor”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Cultural local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Ciorbă de burtă (din burta prefiarta) Este printre preferatele românilor. În special bărbații o adoră. Dacă în versiunea sa clasică este dificil și neplăcut de preparat, din cauza complicatului procedeu de curățare a burții de vită, acum, după apariția în comerț... Citeşte