La Galeria de artă a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a avut loc marţi vernisajul expoziţiei de pictură cu genericul „TAG - Reverenţă”, a artistului plastic sucevean Leonard Adrian Melisch.
„Un artist tenace”, care încearcă să găsească un echilibru între „reguli şi libertatea de creaţie”
Organizată de Asociaţia de Artă „Nicolae Tonitza” (TAG - Tonitza Art Group), expoziţia personală a pictorului sucevean etalează un număr de 37 de lucrări în ulei, realizate în intervalul 2012 - 2015.
Aşa cum a spus la deschidere curatorul expoziţiei, dr. artist vizual Ana-Maria Ovadiuc, Leonard Adrian Melisch („un pictor autodidact, iubitor al pastei groase”), este „un adept al ordinii universale”, care stăpâneşte compoziţia şi cromatica lucrărilor pe care le punctează cu „accente vivace”.
Membru activ al TAG, „cu iniţiative frumoase”, aşa cum a remarcat Mihai Pânzaru PIM referindu-se la taberele de pictură de la Frumosu, dar şi la atelierele de lucru în aer liber, Leo (aşa cum îi spun prietenii) este ca „o oglindă cu mai multe faţete care reflectă realitatea”, „un artist tenace”, care încearcă să găsească un echilibru între „reguli şi libertatea de creaţie”.
„Predilecţie pentru culorile calde” şi „mai dezinvolt în lucrările abstracte, în care culorile sunt mult mai îndrăzneţe şi mai vii”
Cu „predilecţie pentru culorile calde” şi „mai dezinvolt în lucrările abstracte, în care culorile sunt mult mai îndrăzneţe şi mai vii”, Leonard Adrian Melisch, aşa cum a spus artista plastică Cristina Lauric „şi-a definit un stil personal”, iar în lucrările sale „contează, mai mult decât tehnica, spiritul locului care-l inspiră”.
Spunând că expoziţia este „o reverenţă în faţa tuturor” celor care-au venit la vernisaj, artistul (care a enumerat genurile abordate - de la peisaj şi arhitectură bucovineană, la flori şi naturi statice, dar şi compoziţii abstracte) a mărturisit că aceasta este cea mai importantă expoziţie a sa, accentuând la final faptul că nu vrea decât să aibă timp să lucreze atât cât şi-ar dori.
Reverenţa lui Leonard Adrian Melisch s-a încheiat cu un moment muzical susţinut de trupa „Enoia”, alcătuită din studenţii Petru Vladimir Frij şi Alexandru Tipa.
Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 28 noiembrie a.c.